Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Proslava ob dnevu državnosti v Kamniku

Datum: 25.06.2024

Avtor/Vir: Ivan Avbelj

Občina Kamnik se je zvečer pridružila številnim praznovanjem ob dnevu državnosti. Dnevu, ko smo se pred 33. leti borili in se povezali kot enotni, hrepeneči po lastni državi in uresničili dolgoletno željo po samostojni državi.

Po prihodu zastavonoš Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda, Društva general Maister Kamnik, Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik, Policijskega veteranskega društva Sever odbor Kamnik-Komenda in Zveze slovenskih častnikov območnega združenja Kamnik – Komenda ter uvodnih zvokih Zdravljice, v izvedbi Mestne godbe Kamnik, je zbrane goste pozdravil in spomnil na nekaj zgodovinskih dejstev nastanka naše države, predsednik Policijskega veteranskega društva Sever – Ljubljana mag. Darko Repenšek, nato pa opisal pogled veteranov na zgodovinski dogodek in na sedanje razmere.

Slavnostni govornik, župan Matej Slapar pa je spregovoril o pomembnih in prelomnih odločitvah in poudaril, da sta v tistem usodnem trenutku bila pomembna pogum posameznikov na eni strani ter odločnost in enotnosti celotnega naroda, ki je imel  neomajno voljo in vero po neodvisni, samostojni in demokratični državi na drugi strani.

 

Več si lahko ogledate na spletni strani občine Kamnik

https://www.kamnik.si/objava/949590


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024