Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Vojni veterani za Slovenijo iz Ljubljane, Primorske in Notranjske smo v porodnišnici Postojna uradno predali namenu prenovljene prostore

Datum: 23.05.2023

Avtor/Vir: mag. Darko Repenšek

Pleskarska prenova prostorov je  darilo OZVVS Ljubljana, PVD Sever Ljubljana, Združenjem veteranov Ljubljane 90-91, PVD Sever za Primorsko in Notranjsko in društva Slojenčki porodniškemu oddelka Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna ob Mednarodnem dnevu medicinskih sester in v počastitev 30-letnice Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Glavni vhod in avlo v porodnišnici v Postojni smo  pred dnevi dobrodelno prebarvali vojni veterani navedenih veteranskih organizacij, na kar po novem opozarja spominska tabla v avli bolnišnice, ki sta jo na včerajšnji priložnostni slovesnosti odkrila Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana, sicer gonilna sila projekta, in dr. Nataša Tul Mandić, predsednica društva Slojenčki.

 

Ob tej priložnosti so zbrane pred vhodom v bolnišnico nagovorili tudi direktor porodnišnice Postojna Aleksander Merlo, dr. med., župan Občine Postojna   Igor Marentič, predsednik ZVVS Vladislav Lipič in predsednik PVDS Ljubljana mag. Darko Repenšek. Ključno sporočilo vseh govornikov  temelji na  humanitarnosti, dobrosrčnosti in povezanosti veteranskih organizacij. Vsega tega smo sposobni. In nam pomeni. Govorni del dogodka so oplemenitile mlade violinistke postojnske glasbene šole in pa kvintet pihal in trobil Policijskega orkestra, ki je nastopil, simbolno, v pretežno ženski zasedbi. Dogodka so se udeležili vsi »udarniki« našega društva, ki so s svojim delom prispevali k prenovi prostorov.

 

Foto Jaka Platiše in mag. Darko Repenšek


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024