Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predstavitev
Povezave
Sponzorji in donatorji

IN MEMORIAM

ŽEPOHAR Zdenko 1962 - 2013

Na pokopališču Hrovača pri Ribnici smo se v soboto, 16.3.2013, ob 14.00 uri, poslovili od našega prijatelja, veterana in sodelavca Zdenka Žepoharja.


Rodil se je leta 1962, v delavski družini in kot deček odraščal v Ribnici. Po končani osnovni šoli leta 1977 se je vpisal v Kadetsko šolo za miličnike in jo leta 1981 uspešno zaključil. Nastopil je delo miličnika na PM Bežigrad in bil, na lastno željo, kmalu premeščen  v  intervencijsko skupino pri takratni Stalni službi UNZ Ljubljana. Tam je služboval vse do decembra leta 1985, ko je zapustil delo v milici in se zaposlil pri Varnosti Kočevje, kjer je kot kontrolor izvajal nadzor nad varnostniki na območju Kočevja in Ribnice. Aprila meseca leta 1989 se je ponovno zaposlil v milici, in sicer na PM Ribnica, kjer je do leta 1996 opravljal delo miličniki oziroma policista. Od leta 1996 pa vse do prerane smrti, ko mu je zahrbtna bolezen vzela življenje, je na PP Ribnica opravljal delo policista.- stalnega dežurnega. 

Zdenko Žepohar je bil praporščak v PVD Sever Ljubljana in hkrati podpredsednik Odbora Kočevje in Ribnica. Bil je zelo aktiven član in je v odsotnosti predsednika odbora le-tega nadomeščal na sejah IO ter v vseh ostalih zadevah. Veliko je promoviral  Združenje Sever, še posebej PVD Sever Ljubljana. Prav zaradi promocije, ki jo je širil med aktivnim in rezervnim sestavom policije, se je v PVD Sever Ljubljana včlanilo veliko članov. V 2008 je v sodelovanju z vojaškimi veterani organiziral tudi postavitev in odkritje spominskega obeležja na Upravni Enoti Ribnica, ki opominja na dogodke v času osamosvajanja Republike Slovenije.

Zdenko Žepohar je za zasluge pri delu v policiji prejel več odlikovanj, pri PVD Sever Ljubljana pa je bil odlikovan s  SREBRNIM ZNAKOM  OSAMOSVOJITVE in BRONASTIM  ZNAKOM SEVER.

Bil je dobrodušen človek in velik prijatelj, in tak nam bo ostal tudi v spominu.

Franc Novak

PREDSEDNIK ODBORA KOČEVJE-RIBNICA


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2020