Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predstavitev
Povezave
Sponzorji in donatorji

IN MEMORIAM

KORENČ Marko 1958 - 2011

Dne 4.10.2011 smo se na njegovi zadnji poti na pokopališču v Gornjem Logatcu poslovili od veterana, sodelavca in prijatelja Marka Korenč-a.

Čeprav smo vedeli, da se v zadnjih letih bojuje z boleznijo, nas je njegova smrt presenetila, saj je v zadnjem času kazalo, da je bolezen premagal in je začel po nekaj ur delati na svojem delovnem mestu.


Marko je bil že pred 1991 rezervni miličnik na PM Logatec. Med vojno je bil rezervist na PPP Ljubljana, kjer je do 1994 delal kot pogodbeni policist. Leta 1996 se je zaposlil na PP Vrhnika, kjer je opravljal naloge upravnika (hišnika), občasno tudi na PP Logatec. Član PVD Sever Ljubljana je bil od leta 2005, deloval je v našem Odboru Vrhnika – Logatec.  Prejel je srebrni znak osamosvojitve. Imeli smo ga radi, saj je bil vedno pripravljen na humor. Znal je v svojem in tudi delovnem okolju vzpostaviti prijetno vzdušje.

Pogreba smo se veterani udeležili v večjem številu, v uniformah in s praporom. Številni so bili tudi uniformirani policisti PP Vrhnika in Logatec, ki so postavili častno stražo.

Osebnost našega prijatelja veterana Marka je lepo opisal komandir PP Vrhnika Mirko Nunič v poslovilnih besedah na pokopališču:

»Dragi Marko!

Presunila nas je vest, da te je zahrbtna, kruta in neizprosna bolezen iztrgala iz naše sredine. Tvoje veliko srce sedaj v miru počiva. S policijskim kolektivom si se srečal v času osamosvojitvene vojne za Slovenijo in si kot rezervni policist skupaj z nami opravljal naloge, ki so specifične za aktivne policiste. Že takrat ko si z nami opravljal delo v patrulji kot rezervni oziroma pogodbeni policist si izkazal interes in zanimanje, da bi se nam za stalno priključil. V letu 1996 si se redno zaposlil v policijski upravi Ljubljana in ves čas kot upravnik delal na PP Vrhnika in PP Logatec, ter tako skrbel za našo opremo, vozni park in ostale podporne naloge. Tvoja pripadnost kolektivu se je še kako poznala in jo kot tako danes še posebej pogrešamo, ter te v najlepšem spominu ohranjamo in žalujemo.

Dragi Marko, opravljal si dela, ki v poplavi zadev, ki jih obe PP obravnavajo, niso na oko hitro opažena, vendar je tvoj doprinos delu obeh kolektivov bil velik in pomemben, saj si skrbel za organizacijsko podporo, da je lahko celotno kolesje organizacije dela in tehnike delovalo tako kot mora, ter v cilju zagotavljanja varnosti in skrbi za dobrine ljudi, se pravi za vrednote, ki si jih tudi sam cenil in negoval. S svojim delom si dokazal, da si bil kos vsaki nalogi, ki ti je bila zadana in ne samo to, s svojimi predlogi si znal, kot temu pogovorno rečemo, stvari postaviti na svoje mesto. Tvoja odsotnost se je še kako poznala ko si nas zaradi bolezni v letu 2008 za daljši čas zapustil in se v letošnjem letu za krajši čas vrnil, vse do dne, ko te je kruta bolezen, mnogo prezgodaj in za vedno, iztrgala iz našega kolektiva.

Dragi Marko, hvala ti za vse, kar si v teh letih storil za PP Vrhnika in PP Logatec, ter v imenu sodelavcev s PP Vrhnika in PP Logatec tvojim sorodnikom izrekam iskreno sožalje.«

Počivaj v miru, Marko! Veterani Odbora Sever Vrhnika – Logatec te bomo zelo pogrešali!


Zdravko Godnjavec

predsednik

Odbora PVD SEVER

Vrhnika – Logatec


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2020