Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predstavitev
Povezave
Sponzorji in donatorji

IN MEMORIAM

OMERZU Miran 1956 – 2010

Vsi, ki radi jih imamo,
nikdar ne umro,
le v nas se preselijo
in naprej, naprej živijo,
so in tu ostanejo!


Na pokopališču Žale smo se za vedno poslovili od našega prijatelja, veterana Omerzu Mirana. Pred leti je postal član naše veteranske organizacije Sever. Vključil se je v Odbor Vrhnika – Logatec predvsem zato, ker je bil član SD Vrhnika, kjer je pogosto treniral in v našem odboru imel nekaj dobrih prijateljev. Stanoval je v Ljubljani. Nekateri člani našega odbora ga niso dobro poznali, zato je prav, da o njem napišem nekaj besed.

Rodil se je leta 1956 v Trbovljah, v rudarski družini, ki je živela v Hrastniku. Že kot mlad fantič je bil odličen športnik, zelo dober učenec, naučil se je igranja na harmoniko. V  milici se je zaposlil julija 1973, po uspešno zaključeni Šoli za miličnike kadete v Tacnu. Vrsto let je delal na različnih uniformiranih delovnih mestih na policijskih postajah in njihovih oddelkih. Delati je pričel kot policist, pomočnik vodje in vodja varnostnega okoliša na PP Ljubljana Vič in oddelku Ljubljana Rudnik. Pet let je opravljal dolžnost pomočnika komandirja na oddelku Ljubljana Črnuče in na PP Ljubljana Center. Leto dni je delal kot  inšpektor za specialno vzgojo v takratnem Inšpektoratu milice PU Ljubljana. Od julija 1991 do januarja 1996 je ponovno opravljal  dolžnost starešine na PP Ljubljana Moste, najprej kot namestnik komandirja in od septembra 1992 kot komandir PP. Od februarja 1996 do upokojitve avgusta 2004  je vodil delo izmene v Operativno-komunikacijskem centru PU Ljubljana. V svoji policijski karieri je bil večkrat odlikovan. Prejel je bronasti, srebrni in zlati znak zaslug za varnost ter srebrni znak osamosvojitve.

Poleg tega, da smo z njim odlično službeno sodelovali, smo ga poznali predvsem po njegovi športni aktivnosti. Bil je odličen nogometaš, kolesar, rad je hodil v planine. Najraje se je ukvarjal s športnim streljanjem, kjer je dosegal odlične rezultate. Še v letošnjem letu je kot član našega Odbora in PVD Sever Ljubljana nastopil na Veteranskih igrah v Slovenski Bistrici in zmagal med slovenskimi veterani vseh veteranskih organizacij v streljanju med posamezniki.

Miran je 26. julija padel s kolesom po spustu z Jezerskega. Zaradi hudih poškodb je 9.avgusta umrl v KC Ljubljana.

Neizmerna množica ljudi na poslovilni slovesnosti na Ljubljanskih Žalah je dokaz, da je imel ogromno prijateljev, da je bil spoštovan in priljubljen. Govornik na pogrebu, član  upokojenskega društva Maks Perc Ljubljana, je izrekel sožalje v imenu Kluba MP Ljubljana, Združenja Sever, IPA Slovenije, MNZ in PU Ljubljana.

V večjem številu smo se od Mirana poslovili tudi člani našega odbora. Ob našem praporu Odbora smo poleg žare postavili tudi častno stražo. Ženi, sinu in bratu smo izrekli sožalje tudi v imenu vseh članov našega Odbora.

Zelo ga bomo pogrešali!

    Zdravko Godnjavec
         predsednik
Odbor Vrhnika - Logatec


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2020