Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predstavitev
Povezave
Sponzorji in donatorji

IN MEMORIAM

ŠČUKOVT Boris 1961 – 2010

Kruta bolezen je prekinila življenjsko pot našemu velikemu prijatelju članu PVD Sever Ljubljana Borisu Ščukovtu, katerega  smo  dne 24.08.2010  pospremili na zadnji poti na pokopališču na Vrhniki.


Boris se je pred leti včlanil v omenjeno društvo in je deloval v Odboru Ljubljana Vič. Med člani, znanci in prijatelji je bil poznan, kot poštenjak , veseljak in človek , ki je bil v vsakem primeru priskočiti v pomoč. Te odlike pa  je kazal že v rani mladosti ,ko se je odločil za poklic miličnika.
Boris se je rodil 13.06.1961, zaradi narave dela njegovega očeta, ki je bil miličnik so se večkrat selili, tako, da je otroška  leta  preživel v Velikih Laščah, Domžalah in na Vrhniki . Šel je po očetovih stopinjah, zato se je leta 1977 odločil za poklic miličnika. Po zaključenem šolanju v Tacnu je pričel z delom na Policijski postaji Ljubljana Vič, leta 1981 pa je bil premeščen na  novoustanovljeni Policijski oddelek v Horjulu. Zaradi rezultatov, ki jih je dosegal pri svojem delu je bil napoten na študij na višjo policijsko upravno šolo v Ljubljani. Po uspešno zaključenem šolanju je bil razporejen na PP Center kjer je opravljal dela pomočnika komandirja , kjer je pridobil še dodatne izkušnje za kasnejše delo na PU Ljubljana, kot kriminalist na oddelku s področja zatiranja gospodarske kriminalitete.

Na podlagi pridobljenih znanj in izkušenj je leta 1996 zapustil vrste policije in se v iskanju  novih izzivov zaposlil na Zavarovalnici Triglav v Ljubljani. V tem času se je osposobil za poklicnega detektiva , kar je pripomoglo, da je prešel v samostojno podjetništvo.

Boris je v času službovanja v milici prejel bronasti znak za zasluge za varnost, v času agresije na Slovenijo pa je kot aktivni udeleženec pri procesih osamosvajanja Slovenije kot takratni miličnik prejel policijski znak za Slovenijo in srebrni znak osamosvojitve, ki mu je bil podeljen iz strani  PVD Sever.

Boris je bil tako med prijatelji , znanci, kakor tudi v okolju kjer je živel poznan, kot spoštovana in cenjena oseba, kar je bil tudi dokaz na njegovi zadnji poti, saj ga je pospremilo veliko število ljudi, ki so ga poznali ali kakor koli drugače z njim sodelovali.

Od njega smo se poslovili tudi člani PVD Sever Ljubljana s častno stražo, praporjem društva  in čustvenim govorom, Zdravka Godnjavca. V imenu članov PVD Sever Ljubljana in v imenu odbora Ljubljana Vič, pa je bilo izrečeno sožalje njegovim sorodnikom.

Sašo ŠRAJ
PREDSEDNIK ODBORA VIČ


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2020