Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost na Šipku

Datum: 04.08.2019

Avtor/Vir: Ivan Brinovec

V nedeljo, dne 04.08.2019 smo se člani PVD SEVER Ljubljana Odbora Kamnik-Komenda udeležili slovesnosti ob 76-letnici ustanovitve VI. Slovenske narodnoosvobodilne udarne brigade Slavka Šlandra. Slovesnost je potekala pri spominskem obeležju NOB na Šipku v Tuhinjski dolini.

Člani PVD Sever smo se tega dne ob 08.30 uri zbrali v kraju Golice in se nato odpeljali čez Kozjak do kraja »pod Kekcem« od koder smo krenili peš v smeri Šipka. Vmes smo osvojili še najvišji vrh na tej relaciji Špiek 957 metrov, ter se po enournem in pol dolgem pohodu udeležili slovesnosti na Šipku. Pohod je vodil naš član Odbora Mirko KADUNC.

 

Slovesnost je bila v organizaciji ZB za vrednote NOB Kamnik, Domžale, Celje, Mozirje, Žalec, Lukovica in Moravče. Pozdravni govor je imel podžupan Občine Kamnik Aleksander URŠIČ, slavnostni govornik je bil župan Občine Žalec Janko KOS. 

 

Na slovesnosti smo bili prisotni z društvenim praporom

 

Razpisanega in organiziranega pohoda, ter slovesnosti na Šipku se je skupaj udeležilo 18 članov PVD Sever Ljubljana Odbora Kamnik-Komenda in je bil organiziran tudi v spomin na našega pokojnega člana Janeza PETRIČA, ki nas je v tem času lansko leto zadnjič vodil na pohodih in to prav na Šipek.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024