Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Zbiranje zamaškov in finančnih sredstev za pomoč policistu Nenadu Tadiću iz PP Ljubljana Vič

Datum: 23.12.2018

Avtor/Vir: Gojo Kern

V policiji in v Zvezi policijski veteranskih društev Sever smo že večkrat pokazali, da znamo pomagati svojim sodelavcem, ko so v stiski. Tokrat bomo pomagali 34-letnemu Nenadu Tadiću, policistu Policijske postaje Ljubljana Vič.

Nenad boleha za kroničnim multiinfekcijskim sindromom (Lymska borelioza s koinfekcijami). Pred tremi leti se mu je pojavila nepojasnjena bolečina v nogi, kamor ga je sedem let pred tem ugriznil klop. Bolečina se je postopoma širila po celem telesu, od januarja lani pa ni več zmožen za delo na policijski postaji in je neprekinjeno v bolniškem staležu. V Sloveniji je bila sicer postavljena diagnoza, vendar pa zaradi posebnosti in neraziskanosti te bolezni v Sloveniji še vedno ni ustreznega zdravljenja.


Zato se je odločil za samoplačniško zdravljenje z antibiotiki v kliniki v Augsburgu v Nemčiji, a žal ni bilo uspešno. Njegovo zdravstveno stanje se zadnji dve leti močno poslabšuje in ima danes hude bolečine v stopalih, mišicah, kosteh, vibriranje mišic, posledično pa izjemno težko hodi, slabo spi in živi v hudih in stalnih bolečinah, saj mu nobena zdravila, niti morfij, ne pomagajo. Nenad bo nadaljnjo pomoč iskal v tujini, in sicer v zasebni kliniki v Bad Aiblingu v Nemčiji, ki tovrstno bolezen z obetajočimi rezultati zdravi s t. i. hipertermijo oz. pregrevanjem telesa. Cena zdravljenja znaša 17.500 evrov. Zdravljenje bo potekalo dva tedna, sledilo pa bo večmesečno okrevanje na domu.

Nenad je oče dveh otrok, starih štiri leta in eno leto. Ker je žena nezaposlena, družina že skoraj dve leti živi le od Nenadovega bolniškega nadomestila. Vse prihranke so v zadnjih dveh letih porabili za Nenadovo zdravljenje. Nenad je po besedah svojih sodelavcev izjemno iskren in sočuten človek, ki je bil pripravljen vsakič in vsakomur priskočiti na pomoč. Tokrat za pomoč prosi sam.

1.      Zbiranje finančnih sredstev

Nenadu lahko pomagate z neposrednimi donacijami. Finančna sredstva, zbrana na enotah, pošljite do 31. januarja 2019, v zaprti kuverti po službeni pošti na Policijsko postajo Ljubljana Vič, s pripisom »osebno komandir Andrej Medvešek – za Nenada«.

2.      Akcija zbiranja plastičnih zamaškov

Zanj pa začenjamo tudi akcijo zbiranja plastičnih zamaškov. Plastične zamaške bomo zbirali na policijskih enotah do 10. maja 2019.

Kontaktni osebi za dodatne informacije sta:

   -    glede zbiranja finančnih sredstev: Andrej Medvešek, komandir Policijske postaje Ljubljana Vič (andrej.medvesek@policija.si ali (01) 470 09 62)

   -    glede akcije zbiranja zamaškov: Nina Djordjević iz Sektorja za odnose z javnostmi SGDP GPU (nina.djordjevic@policija.si, int. tel. št. 85 671 ali 031/717 643).

 

Poleg zbiranja zamaškov je prizadetemu policistu mogoče pomagati tudi z denarnimi prispevki - glej povezavo: https://www.rdecikrizljubljana.si/sl/Komu_lahko_pomagate/POMAGAJTE_NENADU_TADICU

 

Torej, donacije oz. prostovoljne prispevke lahko nakažete na humanitarni račun:

 

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana

Tržaška 132, SI-1000 Ljubljana

DELAVSKA HRANILNICA D. D.

IBAN: SI56 61000 1122334482

SWIFT ALI BIC: HDELSI22

SKLIC ALI REFERENCA: SI00/ 30-12-2018

 

POMEMBNO OPOZORILO:

 

Pri nakazilu donacij v humanitarne namene mora biti obvezno naveden sklic!

 

SKLIC oz. REFERENCA v tem primeru je SI00/ 30-12-2018

 

Donacije brez tega sklica bo RKS-OZ Ljubljana namenil drugim socialno ogroženim občanom.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024