Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Otvoritev razstave »VOJNA ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO 1991« v Osnovni šoli Vič

Datum: 20.11.2018

Avtor/Vir: Emerik Peterka

PVD Sever Ljubljana je dne 20/11-2018 v Osnovni šoli Ljubljana Vič postavilo razstavo "Vojna za samostojno Slovenijo 1991". Razstava bo v šoli gostovala sedem dni.

Otvoritve razstave so se poleg ravnatelja, učencev in uičiteljev osnovne šole udeležili tudi vabljeni gostje in predtsavniki OZVVS Ljubljana, Združenja veterannov 90-91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin, MO ZZB za vrednote NOB Ljubljana, Zveze slovenskih častnikov Ljubjana, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas, generalni sekretar ZPVDS Anton Pozvek, ter komandirja PP Ljubljana Bežigrad in Ljubljana Vič.

 

Uvodni nagovor je imel predsednik PVD Sever Ljubljana Emerik Peterka, ki je poudaril pomen razstave za razumevanje takratnih dogodkov za mlajše generacije. Opisal pa ju tudi nekatere dogodke, ki so se dogajali na območju tedanje občine Ljubljana Vič in ki so tudi zajeti v postavljeni razstavi. V imenu osnovne šole pa je navzoče pozdravil ravnatelj Sašo Vlah. V kulturnem programu so sodelovali učenci osnovne šole in kvartet Policjskega orkestra. Razstavo je podrobneje predstavila in nato vodila upokojena kustosinja muzeja slovenske policije Biserkja Debeljak.

Po ogledu razstave je sledilo družabno srečanje udeležencev prireditve.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024