Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Izlet članov društva

Datum: 27.09.2018

Avtor/Vir: Sašo Šraj

Dne 27.09.2018 smo se člani PVD Sever Ljubljana udeležili enodnevnega izleta na Gorenjskem. Pot nas je vodila iz Ljubljane mimo Kranja, Jesenic in Kranjske gore do športnega centra Planica.

V Planici nas je pričakal član planiškega komiteja Jure Žerjal , ki nam je predstavil zgodovino Planice, pridobitev novih športnih objektov in nas popeljal na vrh oziroma vzletišče velikanke. Z vrha je bil v lepem sončnem vremenu res veličasten pogled v dolino, prav tako pa smo se lahko sami prepričali po kakšni strmini se spuščajo skakalni junaki tako imenovani orli.

Iz sončne Planice smo se odpeljali na ogled planinskega muzeja Slovenije v Mojstrano, kjer nam je bila  pod strokovnim vodstvom predstavljena zgodovina planinstva in vodništva v Triglavskem parku. Sam ogled nas povrne nazaj v zgodovino, saj je le tega vodil  vodnik oblečen v staro takratno  planinsko opravo tako imenovani POŽGANEC.

Pred muzejem smo opravili še skupinski posnetek s Požgancem in se nato odpeljali na kosilo v gostilno Veranda. Okoli 17.00 ure smo zapustilo prelepo Gorenjsko in se zadovoljni in z lepimi občutki  odpeljali nazaj proti Ljubljani.

Potek izleta dokumentiran s priloženimi posnetki.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024