Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pohod in memorial Toneta Jesenka na Vrhniki

Datum: 07.07.2018

Avtor/Vir: Zdravko Godnjavec

Na povabilo OZ VVS Vrhnika-Borovnica smo se veterani Odbora Sever Vrhnika-Logatec udeležili pohoda »Po poti spominov na leto 1991 na Vrhniki – memoriala Toneta Jesenka«, posvečenemu  pokojnemu veteranu, takratnemu vodji oddelka za obrambo občine Vrhnika.

Pohod je bil v soboto dne 7.7.2018. Dobili smo se ob 8. uri na vhodu bivše vojašnice SV 26. oktober na Stari Vrhniki. Po uvodni predstavitvi vsebine pohoda g. Molk Jožeta, nagovoru župana občine Vrhnika Stojana Jakina, je pohodnike pozdravil tudi naš predsednik Zdravko Godnjavec, ki je na kratko opisal spomin na Toneta Jesenka in zaželel udeležencem lep dan in varen korak.

 

Pohod je potekal preko Kurena na Planino nad Vrhniko in nazaj v Dom KS Stara Vrhnika, kjer je sledila svečanost ob 20 letnici OZ VVS Vrhnika – Borovnica. Tu je bila tudi razstava »Veterani ne skrivamo«. Med potjo je g. Molk Jože opisoval in podal topografsko – taktično situacijo med osamosvojitveno vojno na območju 53.ObmŠTO. Na Stari Vrhniki je sledilo prijetno druženje.

4. pohoda se je udeležilo okoli 100 pohodnikov. Članov ZS nas je bilo 8, poleg članov odbora Sever Vrhnika-Logatec tudi dva z območja Kočevja in Primorske.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024