Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Moja rodna domovina

Datum: 24.04.2018

Avtor/Vir: Ivan Škulj

Dne 24. 4. 2018 ob 17.00 uri smo se v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana na Gosposki ulici 15, v Ljubljaniudeležili zaključne slovesnosti 10. Literarnega natečaja za učence osnovnih šol iz Slovenije na temo »Moja rodna domovina«.

Učenci so v svojih literarnih delih  opisovali svoje občutke in videnja domoljubja z naslovom »Kjer hiša mojega stoji očeta«. Natečaj so že deseto leto zapored organizirali veterani Združenja veteranov mesta Ljubljana in Osnovna šola Vič ob pomoči ostalih veteranskih organizacij, med drugim tudi ZPVD Sever. Letošnji odziv je bil izjemen, saj je komisija prejela preko 250 literarnih del.

Na zaključni svečanosti so najboljšim učencem, mentorjem in osnovnim šolam podelil priznanja in medalje. Svečanost so s kulturnim programom popestrili učenci OŠ Vič, študentke glasbene akademije in bobnar orkestra slovenske policije. Poleg nagrajenih učencev, staršev, mentorjev in predstavnikov osnovnih šol so bili na prireditvi prisotni tudi predstavniki vseh veteranskih organizacij iz Ljubljane ter Slovenske vojske, tako da je bil prireditveni prostor v muzeju premajhen za vse obiskovalce.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024