Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Skupščina ZB za vrednote NOB Ljubljana

Datum: 29.03.2018

Avtor/Vir: Andrej Janežič

29. 3. 2018 smo se na povabilo Mestnega odbora Zveze združenj borcev za vrednote NOB Ljubljana udeležili Skupščine ZZB za vrednote NOB Ljubljana.

Skupščina je bila izvedena v prostorih Društva vojnih invalidov Ljubljana, na Malenškovi ulici 1, v Ljubljani.  Skupščine se je udeležilo 65 delegatov iz območnih združenj, domicilnih enot , sekcij in člani mestnega in nadzornega obora ter vabljeni gostje. Med vabljenimi gosti je bil tudi predsednik ZZB za vrednote NOV tov. Tit Turnšek, sekretar ZZB  tov. Aljaž Vehovar in župan MO Ljubljana gospod Zoran Jankovič s podžupanom.

 

Na skupščini je so bila obravnavana poročila o delu in sprejeta programa za delo v tem letu. Med pomembnejšimi dogodki tega leta je bila izpostavljena 70. obletnica ustanovitve borčevske organizacije, ki je bila ustanovljena leta 1948. Na skupščini so bile opravljene tudi nadomestne volitve za predsednika in enega podpredsednika, saj dosedanji predsednik tov. Janko Heberle zaradi zdravja in starosti dela ne more opravljati. Za predsednico je bila izvoljena tov. Julka Žibert. Tovarišu Janku Heberletu pa so podelili plaketo častnega predsednika in plaketo častnega člana Društva Zeleni prstan Ljubljane.

Kot zanimivost na skupščini je potrebno izpostaviti razprave udeležencev iz katerih je bilo večkrat poudarjeno tudi priznanje Vojnim veteranov vojne za Slovenijo in veteranom PVD Sever za njihov prispevek pri skupnem delovanju, kakor tudi za zasluge v osamosvojitveni vojni. V imenu društva in v imenu predsednika sem se osebno zahvalil bivšemu predsedniku za sodelovanje in mu zaželel obilo zdravja, novi predsednici pa zaželel uspešno delo in izrazil željo po nadaljnjem sodelovanju.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023