Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Srečanje članov odbora Litija

Datum: 09.09.2017

Avtor/Vir: Dušan Jovanovič

V soboto 9.9.2017 smo imeli člani PVD Sever Ljubljana Odbor Litija 18. srečanje v lovski koči na Grilovcu. Številne člane odbora sta obiskala župan Občine Litija Franci Rokavec in predsednik OZVVC Litija-Šmartno Ivan Lovše. Predsednik odbora Dušan Jovanovič je prisotne seznanil z aktivnostmi v letu 2016/2017.

V jesenskem delu smo sodelovali v športnih igraj na memorialu Riharda Urbanca, obiskali grobove naših pokojnih članov, sodelovali na svečanostih ob dnevu spomina na mrtve na pokopališču Litija in Šmartno in pri spomeniku NOB. V decembru smo sodelovali na proslavi ob obletnici Združenju Sever v  Krškem in pri polaganju venca pred spominskim obeležjem ob 75 letnici bitke na Tisju.

Redno se udeležujemo sestankov izvršnega odbora društva Sever Ljubljana. Društvo je imelo v letu 2016 več kot 179 različnih aktivnost. Med aktualnimi spremembami na sejah smo posebno poudarili spremembo besede v statutu » Združenje Sever v Zvezo društev Sever«, aktualne spremembe v zakonu, katere zajemajo pravice vojnih veteranov v zvezi dodatnega zdravstvenega zavarovanja in sprejem Listino vrednot katera izpostavlja predvsem kakšno društvo smo, namen delovanja PVDS in Zveze društev Sever kot je : združevanje zaradi uresničevanja skupnih ciljev ohranjanja spominov na leto 1989-1991, varstvo in pravice veteranov in ohranjanje vrednot osamosvojitve.

Med pomembnimi dogodki Odbora Sever Litija v letu 2017 je potrebno omeniti prisotnost na skupščini PVD Sever Ljubljana in Zveze policijskih veteranskih društev Sever v Ljubljani in Novem mestu. Sodelovali smo pri usposabljanju praporščakov in pri aktivnostih za postavitev zastave Zveze društev Sever na geometričnem središču Slovenije na GEOSS-u, katera je zaplapolala dne 17. maja 2017 na proslavi Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever. Odbor Sever Litija je uspešno izvedel dne 11.6.2017 ribiško tekmovanje. Dne 28.5.2017 smo bili prisotni na proslavi ob 75. obletnici ustanovitve OF na Jančah in dne 14.6.2017 na proslavi slovenske policije in dnevu državnosti v Tacnu.

Pred zaključkom uradnega dela smo podelili srebrni znak Mirku Džakuli. Sledilo je družabno srečanje v katerem smo se spomnili dogodkov ob osamosvojitveni vojni, komentirali aktualne politične in gospodarske dogodke v Sloveniji ter zaplesali ob prijetni glasbi. Da se je srečanje uspešno izvedlo se moramo zahvaliti sponzorjem KGZ Litija, Domu za starejše Tisje, Lovski družini Šmartno in Občini Litija.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024