Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Zbor članov odbora Domžale

Datum: 10.03.2017

Avtor/Vir: Tone Habjanič

Sredi meseca marca 2017 smo se zbrali člani PVD Sever Ljubljana, odbor Domžale, tokrat v občinski dvorani v Lukovici.

Predsednik domžalskega odbora g. Maksimiljan Karba je v uvodnih besedah pozdravil župana Občine Lukovica g. Mateja Kotnika, predstavnika PP Domžale,  predsednika PVD Sever Ljubljana, g. Emerika Peterko, predstavnike kamniškega in ljubljanskega odbora, predstavnike ZVVS Domžale, ter ostale prisotne goste in člane društva. Z nekaj besedami nas je nagovoril komandir PP Domžale, g. Dejan Košir. Izrazil je tudi željo po tesnejšem medsebojnem  sodelovanju. G. Marjan Antončič je nato v svojem delu prikazal mesto in vlogo milice v osamosvojitvenih procesih in osamosvojitveni vojni. 

 

Minuto molka smo namenili umrlemu članu in policistu Ivu Pestotniku iz Moravč, spomnili pa smo se tudi ostalih šestih članov, ki so umrli v lanskem letu. Predsednik Karba je poudaril uspešno delo odbora v preteklem letu, udeležbo na številnih proslavah, tudi v tacnu in velenju, udeležbo na komemoracijah, bilo pa je še vrsto obveznosti in drugih dogajanj.

 

besedo je prepustil predsedniku PVD sever Ljubljana, g. Emeriku Peterki.. Ta je dejal, v lanskem jubilejnem letu osamosvojitve je bil izpeljan obširen plan prireditev, kar 169 različnih proslav, zborovanj in športnih aktivnosti, ki so bile številno obiskane. Zadnji dve leti smo imeli številne pogovore in intenzivna pogajanja o ponovnem vračilu pravic do dodatnega zdravstvenega zavarovanja vojnim veteranom. Dokončna pogajanja so bila uspešna in prav je tako. V nadaljevanju je dejal, da se je v društvo včlanilo nekaj novih članov, povabilo pa velja vsem isto mislečim. Zagotovil je aktivno delo tudi v bodoče, z novim letom prihajajo nove aktivnosti, zagotovil pa je tesno sodelovanje z vsemi tudi v bodoče.

 

Ob zaključku občnega zbora se je predsednik g. Maksimiljan Karba vsem zahvalil za obisk, ob pogostitvi v priznani gostilni Bevc pa smo si osvežili spomine na leto 1991 in trenutkov današnjega življenja.

 

Foto: Aco Majhenič


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024