Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost v počastitev 25 - letnice osamosvojitvene vojne

Datum: 09.06.2016

Avtor/Vir: Gojo Kern

V četrtek 9. junija smo skupaj z OZVVS Ljubljana, OZVVS Mesta Ljubljana in Mestno občino Ljubljana pripravili slovesnost v počastitev 25 - letnice osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Slovesnost pod naslovom Skupaj za samostojno Slovenijo in Ljubljano 1991, skupaj za Ljubljano in Slovenijo blagostnja je potekala v Mestnem muzeju na Gosposki ulici 15 v Ljubljani.

Častno pokroviteljstvo nad obeležitvijo dogodka je prevzel Predsednik RS g. Borut Pahor.

V imenu organizacijskega odbora te prireditve je navzoče nagovoril predsednik predsednik OZVVS mesta Ljubljane dr. Igor Potočnik. Spomine na tiste dni sta v nagovorih obudila predstavnik ZVVS Ljubljana, Franc Kunovar, leta 1991 načelnika 51. Območnega Štaba TO in naš član Marjan Starc, leta 1991 načelnika Inšpektorata milice UNZ Ljubljana mesto. Slavnostni govornik je bil župan MO Ljubljana, g. Zoran Janković.

V programu so sodelovali učenci OŠ Vič in kvartet orkestra Policije. Program sta povezovala Lotos Vincenc Šparovec, veteran vojne za Slovenijo, med osamosvojitveno vojno pripadnik voda vojaške policije 5. pokrajinskega štaba TO s sedežem na Mačkovi, častnik slovenske vojske, pripadnik pogodbene rezerve SV, dramski igralec, član ansambla MGL in Ada Pirš, zaposlena na ljubljanski Osnovni šoli Vič kot učiteljica in knjižničarka, vodi številne šolske prireditve, med njimi tudi vsakoletno prireditev ob zaključku literarnega natečaja Moja rodna domovina, ki ga šola organizira skupaj z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 

Foto: Niko Rovan


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024