Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Odprtje spominskega parka v Logatcu

Datum: 18.06.2016

Avtor/Vir: Zdravko Godnjavec

V soboto 18.6.2016 ob 10. uri  smo v Logatcu odprli spominski park ob 25. obletnici vojne za Slovenijo 1991. Slavnostni dogodek z naslovom - Ubranili smo Logatec in Slovenijo je potekal v Zapolju, v bližini kraja, kjer so enote TO na Cesarskem vrhu ustavile oklepni bataljon JLA, ki je v Logatec prodrl iz Vrhnike.

V nagovoru je župan Berto Menard kritično ocenil današnje družbene razmere in pozval h gospodarnosti, optimizmu in solidarnosti. Slavnostni govornik je bil Janez Lesjak, takratni poveljnik PŠ ljubljanske pokrajine.

Spomenik, ki je postavljen v novem parku, je ustvaril logaški umetnik Matej Pečenik. Pomen spomenika je opisala likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Po scenariju Marcela Štefančiča so nastopali pevci, godbeniki in kulturniki. Zelo všečno se je prepletala glasba in beseda.

Prireditve se je Odbor Sever Vrhnika-Logatec udeležil s svojim praporom in praporščakom, odbor so v uniformah  zastopali  predsednik Godnjavec Zdravko,  Berzin Branko in Mlinar Bernard in še nekaj ostalih članov.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024