Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Knjiga Akcija Sever in medijski odzivi na obeležitev njene 20. obletnice

Ljubljana, Mestni trg 1
Datum: 03.12.2015

Avtor/Vir: Anton Pozvek

PVD Sever Ljubljana je ob 25. letnici akcije Sever izdalo knjigo "Akcija Sever in medijski odzivi na obeležitev njene 20. obletnice". Akcijo Sever smo prvič celovito in zelo obsežno predstavili ob njeni 20. obletnici, ki smo jo obeleževali v letu 2009. Ob obeleževanju obletnice smo zasledili izjemen odziv medijev.

O medijskih objavah je Aljaša Sopotnik, pod mentorstvom dr. Tomaža Časa, opravila raziskavo v diplomski nalogi na Fakulteti za varnostne vede z naslovom: Varnost in stiki z javnostjo – študija primera poročanja medijev o obeležitvi 20. obletnice akcije Sever. Osnova za raziskavo je bil izdatni prispevek podjetja PressClipping, katerega direktor je g. Boštjan VILČNIK s katerim smo sodelovali pri vseh aktivnostih ob 20. obletnici Akcije Sever. Po zaključku aktivnosti leta 2009 je podjetje PressClipping pripravilo analizo in poročilo, ki je spodbudilo zanimanje tako interne, kakor tudi eksterne javnosti.
 
Vse to je spodbudilo Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana, da je o tem izdalo knjigo, ki smo jo predstavili javnosti na prireditvi, ki je potekala v veliki sejni dvorani MO Ljubljana. Predstavitve so se udeležili predstavniki številnih veteranskih in domoljubnih organizacij, člani Združenja Sever in drugi gostje. Vse navzoče je pozdravil tudi župan MO Ljubljana g. Zoran JANKOVIČ.
 
Nekaj utrinkov dogodka (foto Martin Šalehar in Niko Rovan):

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024