Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Porodni blok KO za perinatologijo Ginekološke klinike zaživel v novih barvah

Ljubljana, 20. oktober 2015
Datum: 20.10.2015

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Ob Dnevu suverenosti so vojni veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana s prostovoljnim delom in materialom prebelili in osvežili hodnike Porodnega bloka KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

To je ob Dnevu suverenosti njihovo darilo novorojenčkom in njihovim staršem ter osebju KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

Vojni veterani 91 so hodnike Porodnega bloka prebelili in osvežili v nežne, tople pastelne tone in izvedli vsa pripadajoča potrebna dela ter izdelali stensko poslikavo - fresko z motivom noseče matere z otrokom. Motiv za fresko pa je nastal po fotografiji Petre Nuzdorfer. S tehnološko najsodobnejšo barvo in zaščito (inovativno antibakterijsko barvo, ki je še posebno primerna za zdravstvene ustanove) so prebelili tudi operacijsko dvorano v  1. nadstropju Porodnišnice. Porodnišnica Ljubljana je tako prva porodnišnica v Sloveniji, ki ima vgrajeno to vrhunsko barvo z evropskim certifikatom. Akcijo so izvedli v sodelovanju s podjetji AMAL, d.o.o, Martink Pro, d.o.o., Dipex, d.o.o., in Banka Koper, d. d., ki so darovali material in finančno podprli akcijo. Dela so izvedli veterani pod strokovnim vodstvom slikopleskarskega mojstra Dušana Presetnika.

Vrednost donacije je 12.500 evrov.

»Strokovnost je pri našem delu vedno na prvem mestu, zelo veliko pa pomeni tudi to, da lahko delamo v prijaznih in urejenih prostorih,« je dejala doc. dr. Nataša Tul Mandič, dr. med., predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana. Ob tej priložnosti se je z vročitvijo pisnih zahval predsednikoma OZVVS Ljubljana in PVDS Ljubljana ter fotografinji Petri Nuzdorfer zahvalila za njihov prispevek k izvedbi tokratne dobrodelne aktivnosti.

»Veterani tudi v mirnem času ne mirujemo. Naše poslanstvo je, da za varnost in zdravje naših prebivalcev poskrbimo tudi na drugačen način, ne le z orožjem. Tokrat za naše najmlajše, komaj rojene državljane Republike Slovenije in njihove starše. To je že tretji humanitarni dogodek v tej ustanovi, ki smo ga s skupnimi močmi izvedli predstavniki tako imenovane zelene in modre linije,« je povedal predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dušan Presetnik.

Zbrane je v imenu Policijskega veteranskega društva Sever nagovoril dr. Tomaž Čas, besede dobrodošlice in zadovoljstva ob tem dogodku pa je izrekel tudi dr. Andrej Baričič, v.d. generalnega direktorja UKC Ljubljana. V odsotnosti ministrice za obrambo Andreje Katič, je njen nagovor prebrala mag. Petra Culetto, vodja kabineta Minsitrice za obrambo in predstojnici KO za perinatologijo predala praktični darili ministrstva, s katerimi bodo lahko še dodatno popestrili prostore kliničnega oddelka za perinatologijo.

Sledilo je slovesno odkritje spominske plošče, ki sta ga opravila genmaj Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo in dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever, temu pa ogled novih pridobitev kliničnega oddelka za perinatologijo.

Prireditev je povezoval Anton Pozvek, z glasbenimi vložki pa obogatil kvartet orkestra Slovenske policije.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023