Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Tradicionalno srečanje s svojci padlih v vojni za Slovenijo 1991

Datum: 18.10.2015

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Letošnje tradicionalno srečanje, ki smo ga organizirali veterani vojne za Slovenijo, veterani Združenja Sever in Študentska organizacija Univerze v Mariboru je bilo v soboto, 17. oktobra v Velenju.

Srečanja s svojci padlih v vojni za Slovenijo 1991 potekajo že drugo desetletje. Najprej so bila zamišljena kot oblika miklavževanja, kjer smo družine, predvsem pa otroke padlih tudi obdarovali s praktičnimi darili. V zadnjem času smo miklavževanja nadomestili z vsakoletnimi srečanji pred koncem leta, na katerih jim želimo organizatorji samo na naš način povedati, kako jih cenimo in da nam je mar, kako živijo in kaj se z njimi dogaja.  

Organizacijo srečanja so letos prevzeli veterani Velenja, z njihovim neumornim predsednikom Zdenkom Hriberškom, zato ni bilo skrbi, da jim ne bi uspelo. In res je bilo vse dobro organizirano in prijetno. Združenje Sever so na srečanju zastopali Anton Pozvek, generalni sekretar Združenja Sever, Anton Šmid, predsednik PVD Sever za celjsko območje in Dejan Potočnik, predsednik PVDS ZCO-odbor Velenje. Pridružil se nam je tudi Drago Koprčinam, podpredsednik Združenja 91, v katerem so včlanjeni vojni invalidi in svojci padlih v vojni 1991.

Srečanje s svojci smo začeli ob 13.30 uri v Razstavno-prodajnem salonu Gorenja. Ob prihodu so jih nagovorili Jože Kuzman, podpredsednik ZVVS, Zdenko Hriberšek, predsednik OZVVS Velenje, Anton Pozvek, generalni sekretar Združenja Sever in Zoran Kačičnik iz ŠOU Maribor. Sledil je ogled razstavljenih eksponatov in predstavitev podjetja Gorenje. V Gorenju so poskrbeli tudi za odlično kosilo.

Srečanje se je nadaljevalo ob 16. uri v prostorih vile Bianca, kjer sta svojce nagovorila velenjski župan Bojan Kontič in Ladislav Lipič, predsednik ZVVS. Udeleženci so prisluhnili perspektivni mladi velenjski virtuozinji na citrah, nato pa se v prijetnem druženju sladkali s tortami, ki so jih darovali predstavniki ŠOUM. Sobotno popoldne se je že prevešalo v večer, ko se je bilo treba posloviti. Tudi tokratna udeležba na srečanju je vse tri deležnike (ZVVS, ZPVDS in ŠOUM) ponovno vzpodbudila, da bomo takšne oblike druženja in sodelovanja organizirali tudi v prihodnje.   

 


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024