Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pohod na Triglav

Datum: 10.07.2015

Avtor/Vir: Matjaž Ravnikar

Dne 10. in 11.7.2015  je potekal  jubilejni 30. Tradicionalni spominski pohod na Triglav. Pohod in vsa prireditev je bila v rokah Organizacijskega odbora, v katerem so vključeni predstavniki vseh veteranskih organizacij, med njimi tudi Združenje Sever.

Iz Združenja Sever se je pohoda udeležilo večje število pohodnikov med njimi 19 iz PVD Sever Ljubljana, večina iz odbora Kamnik. Vreme nam je letos bilo zelo naklonjeno, tudi vročina ni bila tako grozna kod so napovedovali.

Sedem naših članov je na pot odšlo že v četrtek 9.7.2015 dopoldan ter so istega dne prišli do planinskega doma Planika, naslednjega dne pa na vrh Triglava in na Kredarico Pet naših članov pa je na pot odšlo v petek ter se istega dne povzpeli na Triglav in potem na Kredarico.

Zadnja skupina šestih veteranov, oziroma članov pa je na pot odšla z gorskimi kolesi in sicer v petek zgodaj zjutraj, iz Kamnika smo krenili nekaj po tretji uri, na Pokljuko pa smo prišli nekaj po osmi uri – dobrih pet ur. Po počitku in zajtrku smo si naprtali nahrbtnike in počasi krenili proti Vodnikovi koči – Planiki in vrhu Triglava. Tempo ni bil tako hiter kod smo sprva mislili (pokljuški klanec tudi 18 %) je dal svoje, vročina proti vrhu pa svoje, ne nazadnje pa smo čakali tudi ultra tekača Kregar Mirota, ki je ravno ta dan tekel po Aljaževi poti (Iz Tacna – do vrha Triglava) Kljub vsemu smo do 16.00 ure prišli skupaj na vrh Triglava, kjer smo ob 16.20 uri tudi pričakali tekača Mira Kregarja, s katerim smo se na vrhu tudi fotografirali. Fotografija pa je bila istega dne tudi objavljena na POP TV, seveda s praporjem PVD Sever.

Po fotografiranju pri Aljaževem stolpu smo odšli proti Kredarici, vendar smo začetek proslave malo zamudili, smo se pa na Malem Triglavu malo zaustavili saj se je ob 17.00 uri na Kredarici začela proslava saj smo zaslišali našo Zdravljico. Vso pot navzdol pa smo kulturno prireditev spremljali ob koncu pa smo se jo tudi udeležili.

Na Kredarici smo se dobili z ostalimi našimi člani, med drugimi tudi z našim predsednikom Združenja Sever Tomo Časom in generalnim direktorjem policije Marjan Fankom kar je razvidno tudi iz fotografij.

Naslednjega dne v soboto 11.7.2015 zjutraj smo šli vsi na Pokljuko, kjer smo se udeležili osrednje proslave. Na proslavi smo sodelovali z dvema praporjema in sicer pohodnim, ki ga je nosil ŠTIFTAR Andrej in društvenim, ki ga je nosil GRILC Franc. Kolesarji, veterani pa smo takoj po svečanosti sedli na kolo, se zapeljali proti Bledu in odbrcali do Kamnika.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024