Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pohod v spomin Toniju Mrlaku

Ljubljana
Datum: 20.06.2015

Avtor/Vir: anton pozvek

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo in Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana sta izvedla tradicionalni pohod v spomin Toniju Mrlaku, pilotu v vojni 91 sestreljenega helikopterja nad Ljubljano.

Pohodniki so ob 09. uri krenili na pohod izpred bivše upravne enote (občine) Šiška, Trg prekomorskih brigad 1, Ljubljana, preko Cankarjevega vrha na Rožniku, do spominskega obeležja v Rožni dolini. Številnim pohodnikom iz vrst OZVVS Ljubljana in PVD Sever Ljubljana so se pridružili vojaki Slovenske vojske, učenci osnovnih šol in drugi.

Ob 11. uri je bila pri spominskem obeležju v križišču Ceste v Rožno dolino 5 in Rožna dolina c. I/1 krajša spominska slovesnost, ki so jo organizirali Mestna občina Ljubljana, OZVVS Ljubljana in PVDS Ljubljana. Zbrane so nagovorili Aleš Čerin, podžupan MO Ljubljana, Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana in Emerik Peterka, predsednik PVD Sever Ljubljana. V programu so sodelovali častna straža Slovenske vojske, trobilni kvartet Policijskega orkestra in gledališka igralka Draga Potočnjak.   

Po položitvi vencev se je slovesnost nadaljevala in zaključila z družabnim srečanjem v Osnovni šoli Vič. Za večletno pomoč in sodelovanje pri izvedbi slovesnosti je predsednik OZVVS Ljubljana podelil spominske plakete pohoda v spomin na Tonija Mrlaka. Za zakusko so poskrbeli marljivi člani Catering Čop iz Podkuma.  


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024