Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Dan Slovenske vojske in Dan ZVVS 2015

Športno letališče Rakičan
Datum: 05.05.2015

Avtor/Vir: Anton Pozvek

5. maja je na športnem letališču Rakičan potekalo osrednje praznovanje Dneva Slovenske vojske. Na ta dan pred 24. leti je namreč začela s služenjem vojaškega roka 1. generacija nabornikov v Učnih centrih na Igu in v Pekrah pri Mariboru.

Ob letošnjem dnevu SV so praznovali tudi člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki imajo svoj praznik 17. maja, v spomin na nastajanje projekta Manevrska struktura narodne zaščite. Na osrednji prireditvi so vojni veterani ZVVS sodelovali v postroju SV s svojim ešalonom.

Letošnja prireditev na letališču Rakičan je omogočala tudi nekoliko širšo predstavitev ne le vojske, ampak tudi civilnih organizacij, ki imajo podpisane pogodbe o sodelovanju s SV. Združenje Sever je prispevalo praporščaka z praporom združenja in praporom MSNZ v ONZ 1990, svojo dejavnost pa so predstavili člani PVDS za Pomurje.

Na celodnevni prireditvi smo si lahko ogledali dinamično taktično vajo, v kateri so sodelovali tudi tanki in helikopterji SV, na ogled pa so bila tudi druga borbena sredstva. Zelo zanimivo in predvsem dobro obiskano je bilo tekmovanje v kuhanju bograča. Skuhani bograč je pošel izredno hitro in po pripovedovanjih srečnežev, ki so ga okusili, je bil izvrsten.

Na slovesnosti so spregovorili načelnik GŠSV gen. Andrej Osterman, nova obrambna ministrica Andreja Katič in predsednik republike Borut Pahor kot slavnostni govornik.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024