Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Usposabljanje policistov Policijske uprava Ljubljana

Datum: 14.05.2015

Avtor/Vir: Emerik Peterka

Predstavniki našega društva so času od 2.3.2015 do 31.03.2015 sodelovali pri usposabljanju policistov policijske uprave Ljubljana. V okviru teoretičnega dela usposabljanja policistov iz vsebin praktičnega postopka in samoobrambe smo jim predstavili vlogo organov za notranje zadeve v času demokratičnih procesov v Sloveniji konec osemdesetih let, aktivnosti v pripravah in izvedbi akcije Sever, ter osamosvojitveni vojni 1991.

Izvedli smo 40 predavanj, ki se jih je udeležilo 1017 policistov vključno s starešinami in vodstvom policijske uprave.

Namen teh predavanj je bil seznaniti policiste z vlogo in delom takratnih ONZ in zlasti Milice v tistih težkih in prelomnih obdobjih.

Odzivi policistov na predstavljeno tematiko so bili pozitivni. Tako pri tistih, ki so imeli osebne izkušnje iz tega obdobja, kot tudi pri tistih mlajših, ki so v policijo prišli po letu 1991 in so na teh predavanjih prvič dobili informacije o delovanju ONZ in Milice v tistem obdobju.

Predavanja so izvajali člani društva: Antončič Marjan, Beznik Vinko, Burilov Mihael, Celar Branko, dr. Čas Tomaž, Koprivšek Janko, Lavrenčič Srečko, Peterka Emerik, Portir Janez, Pozvek Anton, Robnik Vojko, Starc Marjan, Šekoranja Branko, Štriker Marijan in Truden Božo.

PVD Sever Ljubljana je tudi na ta način nadaljevalo uspešno sodelovanju s PU Ljubljana v upanju, da se bodo vezi med nami veterani in mladimi aktivnimi policisti še poglobile v dobro nas vseh.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024