Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Osrednja slovesnost ZZB NOB Slovenije ob Dnevu upora proti okupatorju

Ljubljana, Festivalna dvorana
Datum: 30.04.2015

Avtor/Vir: Anton Pozvek

27. april - Dan upora proti okupatorju ohranja spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte slovenskega naroda (OF), osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni.

Osrednja proslava, v organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Slovenije, je potekala v ljubljanski Festivalni dvorani.

Nekdanji član Osvobodilne fronte Bogdan Osolnik je v slavnostnem nagovoru poudaril pomen narodnoosvobodilnega boja za našo državo. Poudaril in opozoril je da, bi morali Slovenci strniti vrste in ne bi smeli dovoliti, da nas deli sovraštvo druge svetovne vojne.

Predsednik ZZB NOB Tit Turnšek pa je dejal, da fašizem še ni premagan. "Takrat smo mislili, da je fašizem dokončno premagan. Fašizem ni dokončno premagan, fašizem vedno znova vstaja in vedno znova nas čakajo nove ofenzive.«

Na proslavi je Tit Turnšek predsednik ZZB NOB Slovenije slovesno podelil listine ter zlate plakete ZZB NOB Slovenije. Med prejemniki zlate plakete ZZB je bilo tudi Združenje Sever. Plaketo je prevzel predsednik združenja dr. Tomaž Čas.

V kulturnem programu so sodelovali Partizanski pevski zbor Ljubljana, Nataša Loborec – Perovšek in raper Darko Nikolovski.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024