Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

12. državno prvenstvo veteranov v smučanju in streljanju

Golte
Datum: 14.02.2015

Avtor/Vir: Darko Repenšek

V soboto 7. februarja je bilo v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveze slovenskih častnikov (ZSČ) pod pokroviteljstvom Generalštaba Slovenske vojske na Golteh 12. državno prvenstvo Zveze veteranov vojne za Slovenijo in 21. državno prvenstvo Zveze slovenskih častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju.

Prvo državno veteransko prvenstvo ZVVS je bilo na Golteh leta 2004, kar 12 let prej, leta 1992 pa že prvo državno prvenstvo ZSČ.  Kot vedno, so bili tudi tokrat izvajalci tekmovanja Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območno združenje slovenskih častnikov Velenje ob logistični podpori 20. motoriziranega bataljona SV iz Celja.

Letošnje vremenske razmere niso dopuščale izvedbe klasičnega tekmovanja v smuku na 1350 m dolgi progi «Beli zajec« z višinsko razliko 205 m, temveč so se tekmovalci pomerili v veleslalomu na progi Blatnik in v streljanju z MK puško na razdalji 30 m v ležečem položaju z roke na strelišču v Muldi. Tekmovalec ima na voljo 5 strelov, trije najboljši štejejo v rezultat (največ 30 točk), kjer vsaka točka predstavlja pol sekunde in se nedosežena točka prišteje k rezultatu. Na letošnjem državnem prvenstvu je nastopilo 114 tekmovalcev – slovenskih častnikov, pripadnikov Slovenske vojske in veteranov vojne za Slovenijo. Nastopilo je 39 ekip. Organizator vsako leto na tekmovanje povabi tudi območno policijsko veteransko organizacijo. Člani PVD Sever za celjsko območje so tudi letos na državnem prvenstvu nastopili z dvema ekipama (ekipa šteje 3 tekmovalce). Prva ekipa v sestavi Vili Bezjak, Marjan Vodeb in Darko Repenšek je že tretjič zapored zmagala in ob pokalu, namenjenemu letošnjemu ekipnemu državnemu prvaku, v trajno last prejela še prehodni zmagovalni pokal.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024