Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Proslava v Golicah

Datum: 25.10.2014

Avtor/Vir: Matjaž Ravnikar

V soboto 25.10.2014 ob 10.00 uri smo člani PVD Sever Ljubljana, odbor Kamnik, skupaj z Zvezo veteranov vojne za Slovenijo Kamnik - Komenda v Golicah v Tuhinjski dolini, občina Kamnik organizirali proslavo na spomin in opomin na dogodke izpred 23 let ko je iz  Slovenije odplula ladja z zadnjim vojakom JLA.

Glavni organizator prireditve je bil domačin iz Tuhinja Marjan Poljanšek, govorniki pa so bili še predsednik ZVVS Kamnik - Komenda Zvonko Cvek, podpredsednik PVD Sever Ljubljana Zvone Logar, slavnostni govornik pa je bil župan občine Kamnik Marjan Šarec.

Govorniki so se spomnili na dogodke iz preteklosti  od odvzema orožja, do Manevrske strukture do hrambe orožja in vseh dogodkov, ki so se dogajali pred osamosvojitveno vojno in med njo ter kako in na kakšen način smo prišli do samostojne Slovenije. Na prireditvi je nastopila Mestna  godba  Kamnik. mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi pri Kamniku in domača recitatorja Janez Novak in Rajko Jeglič, program pa je povezovala domača učiteljica Ivica Bajde. 

Po končani slovesnosti smo se vsi prisotni člani obeh veteranskih organizacij in sodelujoči zbrali v bližnjem lokalu Mežnar, kjer smo se ob domači hrani in pijači še dolgo družili in obujali spomine na preteklost.

 

Kaj več o sami prireditvi si lahko ogledate na spletni strani občine Kamnik  Proslava ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz Slovenije

 

Foto: Kamnik info


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024