Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

29. tradicionalni pohod na Triglav

Datum: 11.07.2014

Avtor/Vir: Matjaž Ravnikar

Dne 11. in 12.7.2014  je potekal že 29. Tradicionalni spominski pohod na Triglav. Pohod in vsa prireditev je bila v rokah Organizacijskega odbora, v katerem so vključeni predstavniki vseh veteranskih organizacij, med njimi tudi Združenje Sever.

Iz združenja Sever se je pohoda udeležilo okoli 40 pohodnikov – 11 iz PVD Sever Ljubljana. Zaradi napovedi slabega vremena, dan pred pohodom je v dolini močno deževalo, na Kredarici pa je padlo več kod 10 cm novega snega je kar nekaj pohodnikov udeležbo odpovedalo.

Zaradi novozapadlega snega, pa še star sneg ni skopnel se je organizator zaradi varnosti odločil, da je pohod na Triglav odpovedan, zato je bila proslava pred planinskim domom na Kredarici v petek ob 15.00 uri. Pred kočo na Kredarici je potekal pester kulturni program, prisotnih je bilo večje število praporščakov, mi smo sodelovali z pohodnim praporjem PVD Sever, Odbor Kamnik, tokrat je bil praporščak Vojko Drosk. Slavnostni govornik pa je bil g. Jože Mencin podpredsednik združenja Sever.

V soboto zgodaj zjutraj smo zapustili Kredarico in mimo Vodnikove koče prišli na Pokljuko. Po dobrem vojaškem pasulju smo bili prisotni na osrednji proslavi na biatlonskem igrišču na Pokljuki. Poleg odlično izvedenega kulturnega programa, v katerem so nastopali posamezni kulturniki, Vojaški orkester in pa seveda Partizanski pevski zbor. Prireditev je popestrilo več kod 100 praporščakov, mi smo sodelovali z dvema in sicer s pohodnim in društvenim praporjem, katerega pa je nosil ŠTIFTAR Andrej. Slavnostni govornik je bil predsednik Združenja Sever g. Tomo Čas.

Po končani proslavi smo se z udeleženci in drugimi gosti še nekaj časa družil ter se potem razšli z željo, da se drugo leto ponovno srečamo. Nekaj utrinkov je vidnih iz fotografij.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024