Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Državni zbor potrdil novelo Zakona o vojnih veteranih

Datum: 25.04.2014

Avtor/Vir: ZVVS

Poslanci Državnega zbora so na svoji 24. redni seji s 57 glasovi potrdili spremembe Zakona o vojnih veteranih.

Zbiranje podpisov podpore volivcev za spremembo Zakona o vojnih veteranih, ki vrača pravico do plačila premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja, ni bilo zaman. Poslanke in poslanci so na svoji 24. redni seji potrdili spremembo zakon, ki veteranom vsaj delno vrača odvzete pravice.

 

Sprejeto je bilo določilo, ki smo ga v zakonodajni postopek vložili Zveza veteranov in Združenje Sever in opredeljuje vračilo plačila dodatnega zdravstvenega zavarovanja leto po tistem, ko bo gospodarska rast presegla 2,5 %. S tem predlogom smo veterani pokazali, da smo pripravljeni prispevati svoj delež k reševanju trenutne finančne krize. Predvsem pa smo želeli, da se nam na ta način vrne vsaj del dostojanstva in časti, kar nam je bilo odvzeto s tako grobim posegom v naše pravice.

 

Zakon opredeljuje tudi, da bo Ministrstvo za obrambo po novem resorno ministrstvo za vojne veterane. Le to bo zadolženo za zagotavljanje delovanja veteranskih organizacij, medtem ko bodo za statusna vprašanja še vedno zadolženi na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Za predlagane spremembe je glasovalo 57 poslank in poslancev, poslanci SDS-a pa so se pri glasovanju vzdržali.

 

Upajmo, da bomo kdaj v prihodnosti deležni opravičila tistih, ki so na tako brezsrčen način skušali trajno odvzeti pravice vsem vojnim veteranov.

 

Skupaj v vojni, skupaj v miru


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024