Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Odprto pismo medijem

Vojni veterani ‘91 obsojamo omalovaževanje žrtev in osamosvojitvene vojne!
Datum: 08.04.2014

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Končno si je nekdo upal poklicati na zagovor veleposlanika ZDA zaradi vmešavanja v notranje zadeve države, ki je njegova gostiteljica, pa čeprav le na ravni veleposlanika!

Vojni veterani '91 združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Zvezi policijskih veteranskih društev Sever najostreje obsojamo izjavo veleposlanika ZDA Josepha Mussomelija, s katero omalovaževanje žrtve in samo osamosvojitveno vojno za Slovenijo. Takšne neokusnosti in žalitve državljank in državljanov Republike Slovenije iz ust veleposlanika ZDA smo v Sloveniji že večkrat slišali in upravičeno pričakovali, da ga bodo naše najvišje politične avtoritete vsaj opozorile, vendar se to ni zgodilo. Nasprotno, obiskovanje, druženje ob raznih kuharskih mojstrovinah in poslušanje ter upoštevanje njegovih nasvetov celo pri formiranju vlade neodvisne in suverene Slovenije, je razgalilo vso bedo in samoponižanje, v kateri smo se pustili zapeljati. Zato se nam ni več potrebno spraševati o vrednotah in domoljubju, ponosu in samozavesti, saj smo vse to ne samo pohodili, ampak tudi popolnoma razvrednotili. Tako naj nas nikar ne čudijo pomilovalni pogledi drugih veleposlanikov, akreditiranih v Sloveniji.

 

Veterani vojne '91 ne dovolimo, da žrtve in vojno za Slovenijo žali kdorkoli, še posebej ne tisti, kateremu naša država nudi vso gostoljubje in je ob tem še njegova gostiteljica. Zato pričakujemo vsaj njegovo jasno opravičilo vsem žrtvam vojne za Slovenijo ter njihovim svojcem in vsem udeležencem te kratke, vendar za nas uspešne obrambe pred jugoslovanskim agresorjem.

 

Upamo, da bo opravičilo gospoda veleposlanika zahteval tudi Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor!

 

Ladislav Lipič
predsednik ZVVS

Miha Molan
predsednik Združenja Sever


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024