Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Združenje Sever je dobilo novo vodstvo

Datum: 29.03.2014

Avtor/Vir: Anton Pozvek

V soboto 29. marca je bila v hotelu Plaza v Ljubljani volilno-programska skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever.
114 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever in finančno poročilo za leto 2013 ter sprejelo program dela združenja in finančni načrt za 2014.

Zaradi preteka štiriletnega mandata so bile izvedene volitve novega vodstva Združenja Sever. Novi predsednik združenja je postal dr. Tomaž Čas iz PVDS Ljubljana, podpredsedniki Jože Mencin - PVDS Gorenjska, Angel Vidmar - DVS S. Primorske, Marjan Vrbnjak - PVDS Maribor, predsednik nadzornega odbora Zvonko Vršič - PVDS Maribor, člani nadzornega odbora Anton Maver – PVDS Dolenjska in Bela krajina, Janko Mencinger - DVS S. Primorske, Janez Rom – PVDS Ljubljana, Drago Velički – PVDS za Koroško, Alojz Vrbnjak – PVDS Zasavje, predsednik častnega razsodišča Štefan Misja – PVDS Dolenjska in Bela krajina, člani častnega razsodišča pa Ladislav Bagladi – PVDS za Pomurje, Miran Bokalič – PVDS Zasavje, Zdenko Jakič – PVDS za celjsko območje in Igor Volk – DVS S. Primorske.

Dosedanji predsednik Združenja Sever Miha Molan je na kratko povzel svoje in delo upravnega odbora v zadnjih štirih letih. Naloge in cilje, ki si jih je zastavil ob nastopu mandata, je uresničil skoraj v celoti, zaradi izredne nenaklonjenosti vlade v prejšnji sestavi, ekonomske krize in varčevalnih ukrepov, naperjenih tudi zoper vojne veterane, pa je opravil še bistveno več od načrtovanega. Za svoje uspešno delo, povezovalno funkcijo znotraj združenja in do drugih veteranskih organizacij, idr. je požel splošno odobravanje in čestitke udeležencev skupščine.

Novi predsednik združenja dr. Tomaž Čas je v uvodnem nastopu zagotovil dosledno nadaljevanje uspešne prakse in dela svojega predhodnika, ki je po njegovih besedah pri tem postavil visoke standarde. Storil bo vse, da bo realiziral naloge in dosegel cilje, ki jih je napovedal v svojem pogledu na opravljanje funkcije v naslednjem mandatnem obdobju.

Skupščine so se udeležili številni gostje: Ivan Pivk, častni predsednik ZDVIS, Mitja Jankovič, generalni sekretar ZVVS, Anton Ipavic, zakladnik ZGDM, Peter Vaš podpredsednik ZDK MORiS, Zoran Petrovič, predsednik SPS in mag. Lado Bradač, predstavnik GPU - koordinator sodelovanja med Policijo in Združenjem Sever. Kulturni program je prispeval trobilni kvartet Policijskega orkestra.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024