Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesna otvoritev na novo pobeljenih prostorov Ambulante za rizične otroke v porodnišnici Ginekološke klinike UKC Ljubljana

Ljubljana, Šlajmarjeva ul. 4
Datum: 20.11.2013

Avtor/Vir: Anton Pozvek

V sredo 20. novembra ob 13.30 uri so v prostorih Ambulante za rizične otroke KO za perinatologijo Ginekološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra s krajšo slovesnostjo počastili otvoritev na novo pobeljenih prostorov ambulante.
Ambulanto za rizične otroke so prebarvali člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana ob pomoči donatorja, podjetja Helios.

Akcija je posvečena obeležitvi 20. obletnice ustanovitve Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Ljubljani.

Zakaj smo se veterani vojne 91´ odločili za obeležitev tega dogodka ravno v Porodnišnici Ljubljana?

Odgovor je zelo enostaven, otroci so naše največje bogastvo. Želimo si, da se bodo skupaj s starši med obiski v ambulanti počutili dobro in sproščeno, da bo okolje kjer čakajo na pregled toplo in varno. Hkrati upamo, da bosta mavrična poslikava in spominska plošča v ustanovi, kjer se rojeva novo življenje, vzpodbujali starše, da bodo svojim potomcev pripovedovali prijetne zgodbice o rojstvu naše domovine države Slovenije. Vojni veterani smo pri uresničevanju stoletnih sanj številnih rodov Slovencev po samostojni državi aktivno sodelovali in v ključnih trenutkih tudi z orožjem v roki obranili njeno suverenost.

Veseli smo, da še obstajajo podjetja, katera znajo podpreti neprofitne projekte kljub gospodarskim težavam. Zato gre podjetju Helios iz Domžal zahvala za donacijo barv in drugega materiala, ki smo ga uporabili pri obnovi prostorov.

Slovesnost so s svojo prisotnostjo počastili ljubljanski župan Zoran Janković, predsednik ZVVS Ladislav Lipič, predsednik Združenja Sever Miha Molan, generalni direktor UKC LJ mag. Simon Vrhunec, strokovna direktorica UKC LJ prof.dr. Brigita Drnovšek, predstavnika podjetja Helios Polona Stare in Miro Blejc, idr.

Zbrane so nagovorili strokovni direktor Ginekološke klinike UKC LJ prof.dr. Adolf Lukanović, poslovni direktor Ginekološke klinike mag. Peter Požun, predsednik OZVVS Dušan Presetnik in predsednik PVDS Ljubljana Emerik Peterka.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024