Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Komemorativne slovesnosti

Ljubljanske Žale
Datum: 30.10.2013

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije (KoDVOS) je organizirala skupno polaganje vencev k spominskim obeležjem padlim vseh vojn na Ljubljanskih Žalah.
Žalne slovesnosti so potekale v sredo, 30. oktobra in sicer:

- ob 09.15 uri spominska slovesnost pri Spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91. Z vojaškimi častmi so vence položili v imenu MO/SV obrambni minister Roman Jakič in načelnik GŠ SV brigadir Dobran Božič s sodelavci, v imenu MNZ/Policije notranji minister dr. Gregor Virant in generalni direktor policije Stanislav Veniger s sodelavci, v imenu  KoDVOS predsednik ZVVS Ladislav  Lipič, Združenja Sever Miha Molan in ZDK MORiS Peter Vaš, ter delegacija MO Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića. Sodelovali so Častna enota SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor in recitatorka Mojca Poredoš. Svojce padlih in ostale udeležence je nagovoril obrambni minister Roman Jakič.

- ob 10.00 uri spominska slovesnost v Spominskem parku padlih borcev in talcev. Zbrane je nagovoril župan Zoran Janković, vence pa so položile delegacije MDDSZEM, MO Ljubljana, delegacija KoDVOS, ki sta jo vodila predsednika ZZB za vrednote NOBS in ZDVIS in še nekatere druge delegacije. Sodelovali so Častna straža SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor in recitatorka Mojca Poredoš.

- ob 10.30 uri polaganje vencev pri spomeniku talcem v Gramozni jami. Vence so položili predstavnica MDDSZEM ter delegaciji MO Ljubljana in KoDVOS pod vodstvom predsednikov MO ZB NOB Ljubljana in TIGR. Sodelovali so Častna enota SV in kvartet trobil Policijskega orkestra.

- ob 11.00 uri polaganje vencev pri Kostnici padlih Slovencev v 1. svetovni vojni in Judenburških žrtev. Vence so položili predstavnica MDDSZEM, ter delegaciji MO Ljubljana in KoDVOS pod vodstvom predsednikov ZSČ in ZGDM.

Ob 12.00 uri je bila v cerkvi Vseh svetih na Žalah maša v spomin padlim v vojni za Slovenijo 91, ki sta jo vodila vojaški in policijski vikar.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024