Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Spominska slovesnost na Menini planini

Datum: 06.07.2013

Avtor/Vir: Matjaž Ravnikar

Člani Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana, odbor Kamnik, smo se  v soboto 6.7.2013 ob 11.00 uri udeležili spominske  slovesnosti na Menini planini.
Slovesnost je potekala ob 68. Obletnici legendarnega preboja iz sovražnikovega obroča na Menini planini, 70. obletnici ustanovitve  IV. operativne cone in 70. obletnici ustanovitve brigade Slavka Šlandra.

Na slovesnosti je bilo prisotnih  več kot 500 ljudi  iz vse Slovenije, največ iz Savinjske doline, Zasavja in  ljubljansko kamniškega  območja, prav tako je na slovesnosti sodelovalo preko 40 praporščakov.

Slavnostni govornik  je bil zgodovinar dr.  Jože Pirjevec. V svojem govoru je dr. Pirjevec poudaril pomen NOB, pomen Osvobodilne fronte ter  zakaj smo se Slovenci sploh borili  in si na koncu tudi leta 1991 izborili lastno državo. Kritičen pa je bil na dogodek ko so se v bližini Ljubljane v domobranskih uniformah in z orožjem v roki srečali domobranci in s svojim načinom in obnašanjem spodbujali k nestrpnosti.  Govor dr. Pirjevca je bil objavljen v medijih.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024