Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

IZJAVA VETERANOV ZVVS IN ZDRUŽENJA SEVER OB PROTESTNEM SHODU 21. DECEMBRA 2012 V LJUBLJANI

javno pismo medijem
Datum: 20.12.2012

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Veterani vojne za Slovenijo in veterani Združenja Sever javno izražamo in sporočamo Vladi Republike Slovenije, poslancem Državnega zbora Republike Slovenije, Predsedniku Republike Slovenije in vsem nosilcem oblasti naše ogorčenje in zaskrbljenost nad političnimi, ekonomskimi in socialnimi razmerami v državi.

Odgovorno in brez politikantske preračunljivosti se pridružujemo skupnemu protestu prebivalcev Republike Slovenije proti oblastniški samovolji, zavračanju dialoga, ignoranci  in nesposobnosti organov oblasti pri reševanja ekonomske, socialne in moralne ter etične krize. Obžalujemo, da je javni protest danes postal edino sredstvo in edino upanje obupanih. Le z mirnim javnim protestom lahko danes na demokratičen način prisilimo tiste, ki so se okoristili in zlorabili politiko za svoje interese k dialogu in če tega ne želijo, k njihovemu odstopu. Tistim,ki so zlorabili zaupanje ljudi, ni mesta v slovenski politiki in pri zastopanju  interesov državljank in državljanov naše domovine Slovenije. Ni nam vseeno, da pred našimi očmi razpada socialna in pravna država. Ne želimo in nočemo živeti v državi revežev in v državi policijskega in strankarskega nasilja, samodrštva in enoumja. Veteranke in veterani vojne za Slovenijo od vas zahtevamo,da prisluhnete ljudem,ki na ulicah in trgih,kamor ste jih nekateri vabili,izražajo svojo stisko! 

Kot veterani vojne za Slovenijo, ki smo ob nastajanju te države brez oklevanja zastavili svoja življenja, imamo danes dolžnost in pravico, da javno in na dostojanstven način izrazimo nestrinjanje in razočaranje nad slovensko politiko, ki se že leta utaplja v korupciji, klientelizmu, kriminalu, lažeh, nepotizmu, širjenju razdora med ljudmi ter ignoriranju demokratičnih in pravnih vzvodov reševanja krize države. Ta politika in ta država nista več tisto, za kar smo se borili in tvegali naša življenja.

Naša udeležba na današnjem javnem in vseslovenskem protestu je častno in odgovorno dejanje do slovenskega naroda in do nas samih. Do nas,ki smo aktivno sodelovali pri nastajanju te države in zaveza do tistih naših soborcev,ki so za to državo, za demokracijo in vladavino prava ter za spoštovanje človekovih pravic in človekovega dostojanstva dali svoja življenja. 

Veteranke in veterani se bomo tudi sedaj postavili  v bran in zaščito ljudi,ki se borijo za svojo socialno varnost ter za socialno in pravno državo!Tako kot vsi razumni ljudje,tudi veterani obsojamo nasilje,zato pozivamo vse,da policistom pomagajo pri varovanju mirnih in dostojanstvenih protestov. 

Smo proti aroganci, korupciji, sprenevedanju in klientelizmu! Smo proti nasilju vseh vrst! Vrnimo ljudem pravno in socialno državo! Zaščitimo vrednote, ki smo jih zapisali v ustavo! To je naša ustavna dolžnost! Vrnimo oblast ljudem!


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024