Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Demonstracije v Mariboru - Izjava za javnost

Prestopljen rubikon
Datum: 04.12.2012

Zadnji dogodki v Mariboru še vedno zelo odmevajo v javnosti in so deležnih številnih obsodb tudi na račun posredovanja policije. Upravni odbor Združenja Sever je v zvezi s tem na današnji seji sprejel  izjavo za javnost, katerenamen je apelirati na mirno reševanje družbenih konfliktov in strpno ter razumno ravnanje vseh bodočih protestnikov in policije.

 

IZJAVA ZA JAVNOST

V Združenju Sever spremljamo zadnje dogodke v Mariboru z zaskrbljenostjo in hkrati z ogorčenjem nad stanjem v družbi in državi, ki je privedlo do množičnih demonstracij in množične uporabe sile s strani policije. Takšen način reševanja družbenih nesoglasij je nesprejemljiv in ga zavračamo. 

V Združenju Sever pozivamo vse, tako protestnike kot policiste, da se v bodoče odpovedo nasilju in uporabi sile. 

Osnovno poslanstvo policije je sodelovanje z ljudmi in porušeno medsebojno zaupanje dolgoročno vodi v neslutene posledice. Vemo, da je policistom težko prenašati nespodobnosti in nasilne reakcije protestnikov zoper njih, vendar jih kljub temu pozivamo, da so strpni in da s predhodnimi ukrepi storijo vse, da se izognejo uporabi prisilnih sredstev zoper lastne sodržavljane. V teh naporih vas veterani podpiramo in smo solidarni z vami. 

Pozivamo vse oblastne organe, da prisluhnejo množicam, končno začnejo delovati v dobro prebivalcev Slovenije, prenehajo z ukrepi, ki rušijo socialno državo in zmanjšujejo demokratične standarde ter zagotovijo delovanje pravne države.   


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024