Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Ob dnevu policije položili venec padlim policistom 1991

Avla MNZ
Datum: 27.06.2012

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Ob 10. uri je delegacija Združenja Sever, predsednik ZS Miha Molan, podpredsedniki Borut Likar, Jože Mencin in Angel Vidmar ter generalni sekretar ZS Anton Pozvek, položila venec k spominski plošči padlim policistom v vojni za Slovenijo leta 1991.
Delegaciji Združenja Sever so se pridružili generalni direktor policije Janko Goršek, direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret in v.d. vodje nacionalnega preiskovalnega urada Robert Črepinko.

Ikebano je položila tudi delegacija Zveze veteranov vojne za Slovenijo, v kateri sta bila generalmajor Ladislav Lipič in generalni sekretera ZVVS Mitja Jankovič.

Dan policije je praznik, ko se policija in vsa slovenska javnost spominjata osamosvojitvene vojne, ki je z velikimi črkami zapisana v zgodovini slovenskega naroda. V osamosvojitveni vojni je padlo šest policistov, in sicer Marijan Dobelšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov in v spopadih z Jugoslovansko armado je bilo hudo ranjenih še 14 policistov.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024