Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

9. novoletni veteranski šahovski turnir

Datum: 14.12.2011

Avtor/Vir: Janez Portir

Turnir je potekal 14. decembra 2011 v prostorih Specialne enote v Ljubljani. Organiziralo ga je Policijsko veteransko društvo Sever Specialna enota v sodelovanju z Združenjem Sever in Specialno enoto.

Turnirja se je udeležilo 37 šahistov – vojnih veteranov, iz policijskih veteranskih društev Sever in območnih odborov Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

Tekmovalce so pozdravili, poudarili pomen druženja in ohranjanja tradicije Jože Mencin, podpredsednik Združenja Sever, Robert Sušanj, direktor Uprave za policijske specialnosti in Marjan Anzeljc, poveljnik Specialne enote. V imenu PVDS-SE je tekmovalce pozdravil Janez Portir, predsednik PVDS-SE, v nagovoru tekmovalcem pa je posebej pozdravil tekmovalca KNEŽEVIČ Milana iz OO ZVVS Ptuj, nekdanjega predsednika Šahovske zveze Jugoslavije in Šahovske zveze Slovenije, organizatorja dveh šahovskih olimpijad v Novem Sadu (1990) in na Bledu (2002), dobitnika Bloudkovega priznanja za življenjsko delo in izjemen prispevek k razvoju športa v Sloveniji.

Bitke na šahovskih poljih niso povzročale hrupa, obrazi tekmovalcev so bili resni, zamišljeni, nekateri zaskrbljeni, drugi nasmejani… Zaključne partije so pritegnile veliko pozornost. Odločitve so padale v tišini, ki se jo je skoraj dalo otipati. Da je bilo vse tako kot je treba in za potešitev radovednosti je kot vedno poskrbel sodnik Marko Ribičič.

Najboljšim sta pokale in diplome podelila predsednik komisije PVDS-SE za pripravo 9. šahovskega turnirja Momčilo Slavnić in namestnik poveljnika Specialne enote Milan Pleško.

Foto: Policijsko veteransko društvo Sever – Specialna enota


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024