Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Občina Sodražica PVD Sever Ljubljana, Odboru Kočevje in Ribnica podelila priznanje

Datum: 28.10.2011

Avtor/Vir: Franc Novak

V petek 28. oktobra 2011 ob 17.00 uri je Občina Sodražica, v počastitev občinskega praznika, organizirala proslavo z odkritjem spominskega obeležja in podelitev občinskih priznanj. Na proslavo smo bili vabljeni tudi člani PVD Sever Ljubljana.

Ob 20. letnici osamosvojitve Slovenije je bilo, v prenovljenem parku v Sodražici, odkrito spominsko obeležje »o samostojnosti Slovenije«. Na obeležju so simboli Občine Sodražice, OZVVS Ribnica in PVD Sever. Slavnostni govornik pri odkritju je bil dr. Franc Bučar.

Proslava se je nadaljevala v prenovljeni telovadnici OŠ, slavnostni govornik pa je bil župan Občine Sodražica g. Blaž Milavec. Ob koncu proslave so bila podeljena občinska priznanja. Zlato plaketo občine je prejelo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ribnica in Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana, Odbor Kočevje in Ribnica.

V obrazložitvi prejemnikoma Zlate plakete Občine Sodražica je med drugim zapisano, da veteranska združenja povezujeta člane veterane, ki so sodelovali v Manevrski strukturi narodne zaščite, Teritorialne obrambe in Milice v času priprav na osamosvojitev  in v vojni za slovenijo. Že v decembru 1989 je takrat slovenska milica preprečila izvedbo mitinga resnice, ki so ga želeli prosrbski skrajneži izrabiti za povzročitev nemirov in zaustavitev demokratičnih in domoljubnih gibanj v Sloveniji. Obe združenji pa ohranjata spomin na čas osamosvajanja, na pogum, odločenost in povezanost ter enotnost prebivalcev Slovenije, se pravi na vrednote osamosvojitve Slovenije, ki so steber naše državnosti in narodne istovetnosti.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024