Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Srečanje veteranov v Šentvidu pri Stični

Datum: 20.08.2011

Avtor/Vir: Andrej Škrajnar

20.8.2010 je OZVVS Grosuplje organiziralo srečanje vojnih veteranov na letališču Šentvid pri Stični, katerega smo  se udeležili tudi člani PVD Sever Ljubljana Odbor Grosuplje.

Ob 14.00 uri smo se zbrali pod šotorom. Nekaj najbolj zagretih se je udeležilo pohoda preko Bojanskega gozda, kjer jih je čakalo okrepčilo. Pot smo nadaljevali na Muljavo, kjer smo si pod strokovnim vodstvom ogledali muzej v Jurčičevi domačiji. Povratek na letališče Šentvid je potekal z avtobusom. Vsi udeleženci pa so si prislužili odličen bograč.

V večernem delu srečanje je sledila proslava ob 20. letnici osamosvojitve Slovenije. Slavnostna govornika sta bila župan občine Ivančna Gorica g. Dušan STRNAD in predsednik ZVVS g. Janez PAJER. Navzoče je pozdravil še predsednik PO ZVVS g. ČOP. Po krajšem kulturnem programu, v katerem sta sodelovala ženski pevski zbor Brinke in Stiški kvartet, je predsednik OZVVS Ggoruplje g. Boris PETERKA podelil medaljo enoti PM Grosuplje za prispevek pri osamosvojitveni vojni leta 1991, katero je prevzel tedanji pomočnik komandirja g. Jože TKALČIČ. Vsi takratni pripadniki aktivnega in rezervnega sestava PM Grosuplje pa so prejeli nadomestne znake in priznanja.

Pozdravni govor je imel tudi župan občine Grosuplje dr. Peter VERLIČ.

Po proslavi se je nadaljevalo sproščeno druženje vseh veteranov na prireditvenem prostoru Radia Zeleni val ob popularnih pevcih in glasbenih skupinah.

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024