Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Tradicionalni pohod na Triglav

Datum: 08.07.2011

Avtor/Vir: Matjaž Ravnikar

Dne  8.  in  9. julija 2011  je potekal že  26. tradicionalni spominski pohod na Triglav. Pohod in vsa prireditev je bila v rokah organizacijskega  odbora, v katerem so vključeni predstavniki vseh veteranskih organizacij, med njimi tudi Združenje Sever. Pohod je bil posvečen 70. letnici ustanovitve OF in 20. letnici samostojne Slovenije.

Iz združenja Sever se je pohoda udeležilo okoli 40 pohodnikov – 18 iz PVD  Sever Ljubljana. Kot prejšnja leta se je tudi letos udeležilo pohoda največ pohodnikov iz Odbora Kamnik. Iz ljubljanskega PVD smo  na Kredarico prišli v treh skupinah, skupina osmih »bolj počasnih« tako so se imenovali sami, je prišla na Planiko že v četrtek ter so v petek zjutraj šli proti vrhu Triglava, ostali pa smo se iz Krme povzpeli na Kredarico in isti dan na vrh Triglava.  Trije pohodniki iz našega društva pa so pohod iz doline na Triglav opravili posamično.

Glavna proslava v triglavskem pogorju  pred Triglavskim domom na Kredarici je bila v soboto 8.7.2011 ob 17.30 uri. Na proslavi je bilo prisotnih okoli 300 pohodnikov, veliko praporščakov, za glasbo je poskrbel Partizanski pevski zbor z neumornim  dirigentom profesorjem Gornikom. Poleg ostalih govornikov na proslavi je bil letos slavnostni govornik g. Mencin, podpredsednik Združenja Sever.

Kot prejšnja leta je bilo tudi letos v koči  na Kredarici zvečer obilo zabave, kjer so se prepevale partizanske in druge domoljubne pesmi. Kljub utrujenosti smo v soboto zgodaj zjutraj zapustili Kredarico in  mimo Vodnikove koče prišli na Pokljuko.

Po dobrem vojaškem pasulju smo bili prisotni na osrednji proslavi na biatlonskem igrišču na Pokljuki. Poleg odlično izvedenega kulturnega programa, kjer so nastopali posamezni  kulturniki, vojaški orkester in pa seveda Partizanski pevski zbor, slavnostni govornik pa je bil g. Ciril Zlobec.

Po končani proslavi smo se z  udeleženci in drugimi gosti še nekaj časa družil ter se potem razšli z željo, da se drugo leto ponovno srečamo.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024