Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

11. veteranske športne igre

Datum: 11.06.2011

Avtor/Vir: Anton Pozvek

11. veteranskih športnih iger se je udeležilo 720 športnikov in športnic ter lepo število navijačev, ki so s svojim bučnim navijanjem popestrili športna dogajanja

Na otvoritveni slovesnosti so udeležence pozdravili in jim zaželeli uspešno tekmovanje Tomaž Tom Mencinger- župan občine Jesenice; Miha Molan-predsednik Združenja Sever, Janez Pajer - predsednik ZVVS in predsednik PO ZVVS Drago Rozman, ki je igre tudi otvoril.

Tudi letos je vreme služilo športnikom, saj je dan minil brez dežja, ki nas je zvesto spremljal pretekle dni. Tudi temperatura je bila primerna in je omogočala prijetno tekmovanje. Navkljub veliki tekmovalnosti smo na igrah zabeležili le eno omembe vredno poškodbo.

Tekmovanja so se udeležile ekipe iz šestih od osmih prijavljenih PVD Sever (CE, KK, LJ, MB, NG, ZA). Koroško in Pomursko društvo sta udeležbo svojih že prijavljenih ekip zadnji trenutek preklici. 

Tekmovanja v šestih športnih panogah so potekala tekoče in brez resnejših težav. Le tekma v orientacijskem teku je bila za razliko od prejšnjih let precej težavnejša in je od tekmovalcev zahtevala dobro fizično pripravljenost. V tej disciplini je bila podana tudi edina pritožba, ki se je nanašala na predhodni ogled proge. Ker komisija za pritožbe ni mogla nedvoumno ugotoviti, kdo vse je kršil pravila, je pritožbo zavrnila in potrdila rezultate v tej disciplini. Velika nerodnost  se je pripetila tudi sodnikom po prvem krogu vlečenja vrvi, kjer je bila oškodovana ekipa PVD Sever Ljubljana. Ta je v opravičilo prejela tudi tolažilno nagrado.

Ekipni zmagovalci letošnjih športnih iger so postali tekmovalci iz OZVVS Zgornja Gorenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Kočevje, tretje mesto pa je osvojila ekipa OZVVS Slovenska Bistrica.  Med ekipami Sever so zmagali tekmovalci PVDS Ljubljana, pred PVDS Maribor in PVDS Zasavje.

Udeleženci iger pa so z letošnjo izvedbo bili zadovoljni in so izražali čestitke za dobro organizacijo letošnjim organizatorjem OZVVS Zgornja Gorenjska. Na zaključni prireditvi, kjer so bili podeljeni pokali in medalje za najuspešnejše, je zapel tudi Veteranski pevski zbor, ki deluje pod okriljem OZVVS Zgornja Gorenjska.

V prilogi so objavljeni uradni rezultati 11. športnih iger in nekaj slikovnih utrinkov.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024