Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Srečanje na Brezovici pri Borovnici

Datum: 02.07.2011

Avtor/Vir: Ivan Škulj

V organizaciji OZ VVS Vrhnika-Borovnica in občine Borovnica je bila dne 2. 7. 2011 ob 19.00 uri pri gasilnem domu v Brezovici pri Borovnici, v okviru praznovanj ob 20. obletnici osamosvojitve Republike Slovenije, svečana spominska slovesnost ob 20. obletnici zavzetja skladišča orožja in minsko eksplozivnih sredstev takratne JLA.

Na proslavi je bil slavnostni govornik g. Jože Molk, takratni komandant OŠTO v občini Vrhnika. Ob kulturnem programu je prisotne pozdravil tudi župan občine Borovnica g. Andrej Ocepek. Na srečanju so bili prisotni tudi veterani OZ VVS Kočevje in Domžale, predstavniki Slovenske vojske in Policijske postaje Vrhnika. Po podelitvi priznanj VVS je sledilo druženje ob veteranski enolončnici in domači glasbi.

Že pred slovesnostjo v popoldanskih urah pa so veterani OZVVS Vrhnika - Borovnica v sodelovanju s Slovensko vojsko organizirali strokovno vodene oglede skladišča in centra za razminiranje (ki so sicer zaprti za javnost), katerega se je udeležilo veliko zainteresiranih obiskovalcev. Veterani OZ VVS so se odločili, da bo od sedaj naprej spominska slovesnost  v počastitev zavzetja skladišča JLA v Brezovici pri Borovnici vsakih 5 let.

Na povabilo smo se odzvali tudi veterani PVD Sever Ljubljana. Slovesnosti sta se udeležila podpredsednik PVD Sever Ljubljana Ivan Škulj ter praporščak s praporom Rajko Pirc iz Odbora Vrhnika Logatec .

Nekaj utrinkov:


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024