Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Slovesnost v počastitev 20. obletnice osamosvojitve in dnevu državnosti

Cekinov grad v Ljubljani
Datum: 21.06.2011

Avtor/Vir: Gojo Kern

Letošnjo 20. obletnico samostojnosti Slovenije smo slovesno obeležili tudi ljubljanski veterani.

V Muzeju novejše zgodovine v Cekinovem gradu je potekala slovesnost ob obletnici osamosvojitve Slovenije in dnevu državnosti. Slovesnosti so se udeležili številni člani veteranskih in drugih domoljubnih organizacij ter ostali gosti, ki so aktivno sodelovali v pripravah in neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za ohranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije na območju Ljubljanske pokrajine. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana (OZVVS Ljubljana)  in Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana (PVD Sever Ljubljana) sta s skupno slovesnostjo želeli ohraniti spomin na osamosvojitveno vojno, dogodke, uspehe in dosežke, ki so pomembno zaznamovali zgodovino Slovenije.  

Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana je poudaril, da so pretekli dogodki del zgodovine slovenskega naroda in njegove integritete ter pomemben dejavnik spoštovanja, ki nam ga izkazujejo druge države.  Prepričan je, da trenutno politično in gospodarsko stanje Slovenije ni posledica preteklih dejanj, temveč smo priča zgodbam, ki namesto skupnih interesov in ciljev, uveljavljajo interese posameznikov, s čimer ponavljamo napake iz preteklosti.  »Potrebna so skupna dejanja, ki bodo presegla interese posameznikov in nas popeljala na novo skupno pot - na pot po kateri smo že hodili« je še dodal Dušan Presetnik.

Emerik Peterka, predsednik PVD Sever Ljubljana je izrazil razočaranje nad trenutnim gospodarskim in političnim stanjem v Sloveniji, saj se marsikaj, za kar so se v preteklosti trdno zavzemali in nenazadnje tudi omogočili z oboroženim bojem, ni uresničilo v skladu s pričakovanji. Želijo si delovanja države v skupno družbeno korist in ohraniti spoštovanje zakonitih pravic veteranov.

 »Vsi smo zaslužni za osamosvojitev Slovenije in lahko smo ponosni na dosežen uspeh« je poudaril Emerik Peterka.

 Slovesnost so popestrili pevci Okteta9, recitatorki Jožica in Tina Kojadin ter ansambel Sever.


Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2023