Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Še en Triglav

Datum: 07.08.2009

24. POHOD NA TRIGLAV – 10. – 11. 7. 2009

Avtor: Matjaž RAVNIKAR

24. spominskega pohoda na Triglav, ki je potekal v organizaciji Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Združenja Sever, Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze slovenskih častnikov, se je udeležilo 68 pohodnikov iz društev SEVER - med njimi 20 iz PVD  Sever Ljubljana.
Na proslavi na Kredarici je bilo v soboto kljub slabemu vremenu prisotnih okoli 300 pohodnikov.

Tako kot lani se  je pohoda udeležilo največ članov odbora Kamnika, pa še tisti ostali člani iz drugih odborov so se v glavnem pridružili našim članom. Osem članov odbora Kamnik se je pohoda lotila že v četrtek 9.7., saj so se odločili, da zaradi »veteranskih let in teže« za vrh potrebujejo malo več časa. V četrtek zjutraj so se z Bohinja pripeljali na planino Blato. V dopoldanskih urah so pot nadaljevali mimo planine Jezero nad dolino Sedmerih jezer in se dvignili do Hribaric. Po spustu do poškodovane koče na Doliču in po celem dnevu hoje, so prispeli do koče Planika, kjer so tudi prespali.

Druga ekipa veteranov iz Kamnika, med katerimi so bili tudi ostali pohodniki, je zjutraj krenila s Pokljuke v smeri Kredarice. Sprva dogovorjen načrt, da se gre proti vrhu s Planike, je bil neizvedljiv, saj se je vreme slabšalo, ponoči je padel dež in sneg, stena Triglava pa je bila pomrznjena in zato nevarna za varen vzpon. Zardi tega smo se pohodniki zbrali na Kredarici in čakali na morebitno izboljšanje vremena. Ker se vreme ni izboljšalo, je bila osrednja proslava borcev NOB in vseh veteranskih organizacij v Sloveniji na najvišji planinski postojanki na Kredarici. Ob pestrem programu in petju partizanskega pevskega zbora pod vodstvom g. Gornik Franca, smo zapustili Kredarico in se odpravili na počitek v Staničevo kočo, ki je ura hoda oddaljena od Kredarice.

Zjutraj smo se zbudili v čudovit sončni dan, vendar časa za vzpon na Triglav ni bilo dovolj. Odšli smo na Pokljuko, kjer je bila osrednja proslava tradicionalnega pohoda.

Foto utrinki:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024