Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Srečanje v Komendi

Datum: 19.04.2009

SREČANJE ODBORA KAMNIK V KOMENDI – 18. 4. 2009

Avtor: Matjaž RAVNIKAR

V soboto 18. april je bilo srečanje članov Odbora PVD SEVER Kamnik na igrišču Športnega društva POLICIST Kamnik v Podborštu pri Komendi.
Ob 09. uri se nas je 16 pohodnikov odpravilo na planinski pohod iz Komendske Dobrave do Šentjurske gore in nazaj. V lokalu BALEŽ na Šentjurski gori smo bili postreženi z domačimi dobrotami, opravljenih pa je bilo tudi več prijateljskih pogovorov.

Ob 13. uri smo prišli nazaj na izhodiščno mesto, kjer sem nam je pridružilo še nekaj veteranov, tako da nas je bilo skupaj 30. Ob dobri hrani in pijači smo v pozno popoldne obujali spomine v leta 1989 - od mitinga resnice naprej in vse do davnega leta 1991, ko je samostojna Slovenija tudi z našo pomočjo sploh nastala.

Ob družabnem srečanju in različnih igrah smo izvedli tudi tekmovanje v metanju podkev. Najboljši par sta bila Drago Kolar in Stjepan Kovačevič.

Žal se srečanja niso uspeli udeležiti veterani iz Grosuplja pod vodstvom našega člana g. Borisa Peterka. Sta pa svoj prispevek k dobremu razpoloženju dala naša člana muzikanta Franc Griljc in Ivan Avbelj. Srečanja se je udeležil tudi sekretar PVD SEVER Ljubljana g. Gojislav KERN, ki je ob tej priliki ažuriral podatke v evidenci naših članov in odgovarjal na vprašanja članov.

Posebej smo bili veseli, da sta se našega srečanja udeležila tudi župan Občine Kamnik g. Anton Tone Smolnikar s sodelavci in predsednik ZZBV NOB Kamnik g. Matevž KOŠIR. Župan je v svojem nagovoru med drugim povedal, da spoštuje prispevek slovenske policije v  času osamosvajanja Republike Slovenije. Se pa tudi sam zavzema, da bi nekateri posamezniki iz civilnih struktur, kot npr. nekateri snemalci in novinarji, ki so v času vojne leta 1991 poročali o vojni v  Sloveniji - nekateri so bili tudi poškodovani,  dobili status vojnega veterana. Tudi sam je bil v času vojne leta 1991 novinar na TV Slovenija. Župan se je tudi zavzel, da bi v še tem letu na glavni avtobusni postaji v Kamniku odkrili obeležje PVD SEVER, kar občina Kamnik vsekakor podpira.

Nekaj foto utrinkov:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024