Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Proslava na Vrhniki

Datum: 26.10.2009

PROSLAVA NA VRHNIKI – 25. 10. 2009

Avtor: Miran ŠTUPICA
    
V nedeljo ob 11. 00 uri je bila v vojašnici 26.oktober na Vrhniki občinska proslava ob 18-letnici odhoda zadnjega vojaka Jugoslovanske armade iz Slovenije.
Slavnostni govornik na  prireditvi je bil g. Zdravko GODNJAVEC, predsednik PVD SEVER Ljubljana - odbor Vrhnika-Logatec, ki je v takrat zastopal milico v pogajanjih s 1. oklepno brigado JA in v  imenu nove, mlade države, Slovenije prevzel omenjeno vojašnico. Čast slavnostnega govora je bila Odboru Vrhnika – Logatec dana kot prispevek k obeleževanju 20-letnice, s katero so organi za notranje zadeve 1. decembra 1989 preprečili t.i. »miting resnice« v Ljubljani.

G. Godnjavec je v govoru poleg osnovne tematike, odhoda zadnjega vojaka, poudaril vlogo milice oziroma policije ob teh dogodkih. Posebej je predstavil »akcijo Sever« in odbor Vrhnika – Logatec, njegovo aktivnost ter vlogo v okolju delovanja. Ob koncu govora je vse prisotne povabil tudi na odkritje spominskega obeležja na pročelju stavbe bivše PM Vrhnika, ki bo 5.12.2009.

Občinske proslave se je udeležilo precejšnje število članov Odbora Vrhnika – Logatec, župana občine Vrhnika in Borovnica, predstavniki ZVVS in Slovenske vojske, predstavnika Združenja Sever, podpredsednik PVDS Ljubljana, predsednik sosednega Odbora Vič in komandir PP Vrhnika.

Nekaj foto utrinkov:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024