Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Pohod na Triglav

Datum: 25.07.2008

POHOD NA TRIGLAV

Avtor: Matjaž RAVNIKAR

V 8. in 9.7.2008  je potekal  23. spominski pohod na Triglav, katerega so organmizirali ZB za vrednote NOB, Združenje Sever, ZVVS in Zveza slovesnkih časrtnikov. Pohoda se je udeležilo tudi 14 članov PVD Sever Ljubljana, največ iz odbora Kamnik.
V petek 8.7.2008 smo v jutranjih urah v lepem svežem vremenu krenili z doline Krme, kjer smo v dobrih petih urah prišli na Kredarico. Po krajšem počitku in malici smo se odpravili na vrh Triglava ter se pravočasno vrnili na Kredarico, da smo se ob 17.00 uri udeležili proslave. Nekateri naši člani, ki so se odpravili od doma že v četrtek so se v petek udeležili krajše slovesnosti že na  Triglavu. Proslava borcev NOB in vseh veteranskih organizacij v Sloveniji je potekala na najvišji planinski postojanki na Kredarici. Ob pestrem programu in petju partizanskega pevskega zbora pod vodstvom g. Gornik Franca in spremljavi vojaškega orkestra, smo se po proslavi umaknili v kočo. V koči smo še pozno v noč peli lepe slovenske pesmi, igral pa nam je neumorni in vedno nasmejani g. Gornik bivši kapelnik policijskega orkestra.

Naslednjega dne smo zjutraj krenili v Krmo ter se nato z vozili odpeljali na Pokljuko, kjer je bila osrednja proslava tradicionalnega pohoda. Na proslavo so iz vse Slovenije z posebnimi avtobusi prispeli borci NOB in drugi udeleženci.

Nekaj utrinkov s pohoda:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024