Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Proslava v Ribnici

Datum: 25.10.2008

ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA V RIBNICI

Avtor: Anton POZVEK

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo Ribnica in Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana, sta 23. oktobra 2008 na svečani slovesnosti na stavbi Upravne enote Ribnica odkrila spominsko obeležje v spomin na osamosvojitveno vojno leta 1991. Slavnostni govornik je bil državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Franci Žnidaršič. V nagovoru je poudaril ključne pomembne dogodke osamosvojitvene vojne in dejal, naj bo obeležje opomnik na težke trenutke, v katerih se je Slovenija in njeno prebivalstvo znašlo v letih 1990/91. Dodal pa je še: "Pa seveda spomin na pogum spomin na bojno pripravljenost sposobnost, spomin na racionalno ravnanje in seveda tudi spomin na zmago v desetdnevni vojni, kar je neka res velika posebnost v svetu in tudi Evropi."

Na svečanosti, katero je pozdravil tudi župan občine Ribnica Jože Levstek, so spregovorili še predsednik OZVVS Ribnica Peter Levstek, podpredsednik PVDS Ljubljana Anton Pozvek in predsednik ZVVS Janez Pajer.

Podeljena so bila priznanja zasluženim članom v času osamosvojitvene vojne. Priznanja so dobili: Mihael Petrovič in Darko Čop iz Kočevja, ter Milan Bavdek in Alojz Češarek (slednji posmrtno) iz Ribnice, ki so v času vojne leta 1991 vodili pogajanja o brezpogojni vdaji vojašnice in enot JA v Ribnici in Kočevju.

Po slovesnosti smo se udeležili tudi proslave ob občinskem prazniku, ki je potekala v športni dvorani v Ribnici.

Nekaj utrinkov s prireditve:

Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024