Policijsko veteransko društvo Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 428 50 47
E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si
Uporabnik:
Geslo:
Predsednikov uvod
Povezave
Sponzorji in donatorji

Novice maj 2008

Datum: 03.05.2008

N O V I C E

Številka 2, maj 2008

Interno glasilo Policijskega veteranskega društva SEVER Ljubljana

VSEBINA:
·   Druga številka
·   Letna skupščina
·   Izlet v Bosno in hercegovino
·   Napoved dogodkov

DRUGA ŠTEVILKA

 

Glasilo društva je pomembna vez med člani društva. Prinaša splošne informacije in obvestila članom, omogoča pa tudi informiranje širšega okolja o društvu, njegovem delu, uspehih in problemih.

 

Novice v pisni obliki so namenjene tistim, ki nimajo možnosti dostopa do naše internetne strani, v elektronski obliki pa si jih je mogoče ogledati na naši spletni strani http://www.drustvo-sever-lj.si.

 

Vabimo vas, da nam pomagate soustvarjati novice s svojimi pisnimi in slikovnimi prispevki, ki jih lahko pošiljate na naslov:

 

PVD SEVER LJUBLJANA, Vodnikova 43/a, 1000 Ljubljana, ali uredniškemu odboru na enega od e-mail naslovov:

info@drustvo-sever-lj.si

anton-pozvek@telemach.net

gojo.kern@gmail.com

  

LETNA SKUPŠČINA DRUŠTVA

 

PVD SEVER Ljubljana je 13. 3. 2008 ob 17.00 uri v Policijski akademiji v Tacnu izvedlo redno letno skupščino.

Med dveurnim zasedanjem smo pregledali delo društva v preteklem letu in se tudi dogovorili o aktivnostih, ki jih

bomo izvedli v letošnjem letu. Delegati so podana poročila za leto 2007, kakor tudi program dela za leto 2008 soglasno

sprejeli.

V letu 2007 je Združenje Sever prvič podeljevalo »Priznanja za delo v Združenju Sever«. Zlata priznanja so bila članom

podeljena na proslavi Združenja Sever 1. 12. 2007 v Mariboru, srebrna in bronasta priznanja pa je na skupščini podelil

podpredsednik Združenja Sever dr. Tomaž ČAS.

 

Predsednik društva Emerik PETERKA je 17 članom društva podelil »Znak osamosvojitve« in sicer je 9 članov prejelo bronasti znak in 8 članov srebrni. 

PO POTEH BITK IN DOGODKOV V II. SVETOVNI VOJNI

 

49 udeležencev si je med 8. in 11. 5. 2008 ogledalo nekatere zgodovinske pomnike in naravne lepote Bosne in Hercegovine in sicer JESENOVAC, KOZARA, BANJA LUKA, soteska reke VRBAS, JAJCE, TRAVNIK, SARAJEVO, MOSTAR, MEĐUGORJE, delta reke NERETVE.

  
 

NAPOVED DOGODKOV

 

Odbor Vrhnika-Logatec organizira ZBOR ČLANOV Z RAZVITJEM PRAPORA, ki bo v soboto 17. 5. 2008 ob 09.00 uri v Veteranskem centru Logatec. Na zboru bodo pregledali opravljeno delo in predstavili program dela za letošnje leto. V sodelovanju z PP Vrhnika in PO Logatec pa bodo svečano podelili še nepodeljene spominske znake Policije »ZA SLOVENIJO« rezervnim policistom, ki so bili leta 1991 v teh enotah. Po zboru sledi družabno srečanje s športnimi aktivnostmi, piknikom, glasbo idr. VABLJENI ! 

 

Odbor Litija vabi na 1. RIBIŠKO TEKMOVANJE. 

 

ČAS:       - Nedelja, 25. maj 2008;

                - Zbor od 06,30 do 07,00 uri na ribniku;

- Žrebanje ob 07,00 uri;

- Lov traja od 08,00 do 12,00 ure;

- Kosilo in podelitev pokalov ob 13,00 v Bouling

centru Litija.

KRAJ:   Ribnik Mačkovna, Ponoviče pri Litiji.

PRAVILA: Tekmuje se posamezno po pravilih RZS.

PRIJAVA:   Do ponedeljka, 19.5.2008. Prijave sprejema Škrinjar Slavko, GSM 041-494-841.

ŠTARTNINA:  10 EUR po osebi se plača ob prijavi.

NAGRADE:  pokali.

INFORMACIJE: Škrinjar Slavko, GSM 041-494-841.

Udeležba:              Veterani PVD SEVER Ljubljana

Veterani PVD SEVER Zasavje

Veterani OZVV Litija Šmartno

Člani OZSČ Litija

 

 

PVD SEVER Ljubljana bo v ponedeljek 26. 5. 2008 ob 12.00 uri organizirala svečanost ob ODKRITJU SPOMINSKEGA OBELEŽJA na zgradbi Mestne občine Ljubljana, na Adamič Lundrovem navrežju 2 v Ljubljani.

Slavnostni govornik bo takratni republiški sekretar za notranje zadeve, Igor Bavčar. Slovesnot organiziramo v sodelovanju z POZVVS Ljubljana, OZZVS Mesta Ljubljana in MOLjubljana. VABLJENI ! 

 

Odbor Domžale bo v sodelovanju z OZVVS Domžale organiziral svečanost ob ODKRITJU SPOMINSKEGA OBELEŽJA osamosvojitvene vojne na pomniku braniteljem v Domžalah (park pri zgradbi Občinske skupščine Domžale). Prireditev bo v torek 24. 6. 2008 ob 17.00 uri in bo spadala v kontekst prireditev ob občinskem prazniku. VABLJENI !


Odbor Vič vabi vse člane PVD SEVER Ljubljana na »Kolesarjenje po ljubljanskem Barju«.

 

Dobimo se v soboto 31. 5. 2008 ob 09.00 uri, pri »Mokarju« ob Ižanski cesti (križišče Ižanske in Peruzijeve ulice oziroma bivši Zadružni dom).

 

Kolesarjenje bo ob vsakem vremenu, po pretežno ravninskem delu ljubljanskega Barja, dolgo cca 37 kilometrov in bo trajalo približno tri ure.

 

Pot bo vodila od križišča Ižanske ceste in Peruzijeve ulice proti nadvozu čez Južno obvoznico. Pred nadvozom bomo zavili desno na makadamsko pot po Barju. Kolesarili bomo ob potoku Prošca proti Havptmancam, tam pa levo proti Grmezom. Na cesti med Grmezom in Babno gorico bomo zavili desno proti Igu, v Mostišču pa levo proti cesti, ki pelje iz Škofljice proti Igu. Prečkali bomo navedeno cesto in kolesarili ob potoku Dremavščica do Rogovile, tzam pa desno na cesto, ki pelje iz Pijave Gorice proti Igu. Po njej bomo kolesarili vse do doline Drage, do bajerjev v Dragi. Pri bajerjih bo prvi daljši počitek za okrepčilo v lovski koči. Energije polni kolesarji si bodo lahko ogledali prečudovito okolico bajerjev in učno gozdno pot. Po počitku bomo pot nadaljevali po makadamski cesti mimo jezerca Rakovnik do Iga in nato po cesti proti Brestu, kjer bomo pred Brestom, pri kapelici, zavili na desno proti Mateni. Od tam naprej pa nazaj proti Ižanski cesti in izhodiščni točki.

 

Prijave za kolesarjenje zbirata Andrej Janežič na telefon 031 406 504 in Sašo Šraj na telefon 041 534 335 do 23. 5. 2008.


Opozorilo: Glede na to, da kolesarjenje pretežno poteka po barjanskih kolovozih, je priporočljiva udeležba kolesarjev z gorskimi ali treking kolesi. Obvezna je uporaba kolesarskih čelad. Pri kolesarjenju je treba spoštovati cestno prometna pravila. Udeleženci kolesarijo na lastno odgvornost. Priporočljiva je zadostna količina osvežilnih napitkov in kolesarska perelina v primeru dežja. Kolesarji, ki bodo kolesa pripeljali z avtomobilom, lahko parkirajo na parkiriščih Industrijske cone na Rudniku.

 

Ostale napotke in informacije bodo udeleženci dobili na izhodiščni točki.

 

PVD SEVER Ljubljana pripravlja v sodelovanju z PU Ljubljana PROSLAVO V POČASTITEV DNEVA DRŽAVNOSTI IN DNEVA SLOVENSKE POLICIJE, ki bo v soboto 21. 6. 2008 ob 12.00 uri v športnem parku Policijske akademije v Tacnu. Od 10.00 ure dalje bo potekalo tudi družabno srečanje članov društva in njihovih družin ter aktivnih in upokojenih delavcev policije iz policijskih enot GPU in PU Ljubljana (pričakujemo cca 700 udeležencev).

 

Poleg proslave in družabnega dela želimo organizirati tudi t.i. "tehnični zbor", na katerem bi udeležencem (interni javnosti in njihovim svojcem) predstavili najnovejšo opremo nekaterih policijskih enot GPU (SE, LPE, SENDM, SENP, PKP LJ). Tehnični zbor bo postavljen na travniku pred telovadnico od 10.00 do 15.00 ure. VABLJENI !Politika zasebnosti in varstva podatkov

PVD Sever Ljubljana
Vodnikova cesta 43 A
Ljubljana 1000

E-pošta: info@drustvo-sever-lj.si


2024